Lochemer Gerben te Hennepe wint DoeMEE Award

0
Gerben te Hennepe (links) met zijn DoeMEE Award. In het midden jurylid en wethouder van Lochem Jan Kottelenberg (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM – Lochemer Gerben te Hennepe is maandag (28/11) onderscheiden met de DoeMEE Award in de categorie personen. De door hem opgerichte stichting Lonely Lochem helpt mensen om uit de eenzaamheid te raken.

MEE Oost
De onderscheiding is een initiatief van MEE Oost in samenwerking met de gemeenten Lochem en Zutphen en Het Plein. De prijs gaat naar mensen en organisaties die zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen.

Bij de organisaties ging de award naar de Zutphense sociale ondernemer Zilt-Bikes.

Gerben te Hennepe
Te Hennepe helpt eenzame stadsgenoten aan nieuwe contacten met Lonely Lochem. De jury vindt het dapper dat Gerben zijn eigen eenzaamheid heeft weten om te zetten naar een kracht. De jury, onder voorzitterschap van de Zutphense wethouder Patricia Withagen, schrijft: ‘Daardoor zorgt hij ervoor dat ook anderen deel kunnen nemen aan de Lochemse samenleving. Hij heeft zelf de stap gezet van achterstand naar voorsprong en zet zich er nu met succes en geheel belangeloos voor in om ook anderen te laten groeien en die stap te laten zien. Indrukwekkend mooi!’ De Lochemse wethouder Jan Kottelenberg maakte deel uit van de jury.

Genomineerden
Genomineerden in de categorie personen waren: Ezrah en Judith, Gerrit Tuitert, Henk Broer, Chantal Elskamp, Arno Waterlanden en Joop Vreman, Henk Koerselman, Ingrid Leufkens en winnaar Gerben te Hennepe. In de categorie bedrijven waren naast winnaar Zilt-Bikes ook de volgende organisaties genomineerd: Scouting Karel Doorman, Bouwbedrijf Kappert PLUS, Stichting Litania, Stichting Cornerstone, Project Martinet, Stichting Buddy to Buddy, Het BOB, Buurtservice Zutphen, Driekant Ambachtscentrum, Superrr Almen, De Zutphense Uitdaging, WerkAtelier, Horeca Sutfene/Trajectum, Repair Café Lochem, BUUV Lochem, Handwerklab Mix&Stitch, Het Stadshuus Lochem, Lochemse Hockeyclub, Werkgroep samen eten 2ekerstdag Lochem, Zorgtuin Gorssel en Job4S verkeersregelaars.