Lochem stuurt brief over windmolens die er niet komen

0
(bron: dewolffnederlandwindenergie.nl)

LOCHEM – Op hetzelfde moment dat de gemeente Lochem een brief verstuurde naar Hof van Twente over de mogelijke komst van windmolens, besloot de buurgemeente een streep te zetten door die plannen. Lochem wilde inspraak voor omwonenden uit de gemeente die dichtbij een van de beoogde locaties wonen.

Grote molens
De Wolff Nederland Windenergie uit Heerenveen kwam met het verzoek om op drie locaties in de gemeente Hof van Twente in totaal veertien 200 meter hoge windmolens te plaatsen. Vier van die molens zouden moeten verrijzen in het windpark Schipbeek Markelo, het gebied ten westen van de Schipbeek, circa 700 meter ten noorden van het Twentekanaal en ten zuiden van Markelo. Daar zouden ze op zichtafstand van inwoners van de gemeente Lochem komen te staan. Dit was voor het Lochemse college aanleiding om de buren te vragen om de betrokken inwoners bij de procedure te betrekken.

Onrust
De aankondiging van de plannen leidde tot grote onrust in de gemeente Hof van Twente. Tegenstanders verenigden zich en half oktober werd een informatie-avond door zo’n 300 mensen bezocht. De onrust en het duidelijke gebrek aan draagvlak was vorige week voor het college van B en W aanleiding om de plannen af te wijzen.

Alternatieven
Wethouder Wim Meulenkamp van Hof van Twente wil nu samen met het Platform Buurtschappen en de ontstane actiegroepen op zoek naar alternatieve duurzame energiewinning. Doel is om in 2035 een energieneutrale gemeente zijn.

De afschrift brief van Lochem aan Hof van Twente is naar de Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO) gegaan.

http://www.dewolffnederlandwindenergie.nl/