Lochem heeft bovengemiddeld aantal laadpalen

0
Laadpalen bij het gemeentehuis in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De gemeente Lochem heeft momenteel 20 laadpalen. Dat zijn er 6 meer dan het gemiddelde in de provincie Gelderland. Dit blijkt uit onderzoek van de website kentekencheck.nu.

De complete kaart van elektrische laadpunten is HIER te vinden. Op deze kaart is zelfs te zien of de palen vrij danwel bezet zijn.

De gemeente Lochem liet in oktober vorig jaar weten ernaar te streven om binnen een jaar 24 nieuwe laadpunten te realiseren in de gemeente. De uitvoering hiervan is uitbesteed aan energiecoöperatie LochemEnergie.

Drukbezochte plekken
Het toenemende aantal elektrische auto’s vergroot de vraag naar oplaadpunten, zo is de gedachte. De palen zijn vooral bedoeld voor bezoekers en worden dan ook meest geplaatst op drukbezochte plekken in de gemeente. Waar mogelijk wordt samenwerking gezocht met geïnteresseerde bedrijven.

Een enquête via het gemeentelijke burgerpanel van de gemeente Lochem bracht vorig jaar aan het licht dat 24% van de inwoners de elektrische deelauto als een goed alternatief ziet voor het openbaar vervoer.