Bedrijfspand Almen 6 maanden op slot om hennep

0
Het betrokken bedrijfscomplex aan de Scheggertdijk. Let wel: In het complex zijn mogelijk ook bedrijven actief die niets te maken hebben met hennepkweek.

LOCHEM – Aan de Scheggertdijk 78a in Almen is vrijdag (18/5) een bedrijfspand voor de duur van 6 maanden verzegeld door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve van de gemeente Lochem. Eind vorig jaar werd daar een grote hennepkwekerij aangetroffen. De verhuurder wordt daar nu voor gestraft.

Er werd destijds een kwekerij met ruim 1000 planten ontdekt. De ontdekking is toen niet gedeeld via de media. Politie en justitie doen onderzoek naar de huurder. Maar nu moet dus ook de verhuurder bloeden voor de hennepkweek in zijn pand.

Signaal
Van ’t Erve: ,,Ook als verhuurder van een ruimte waar drugs worden geteeld of gemaakt, ga je niet vrijuit. Je blijft verantwoordelijk voor wat er in jouw pand gebeurt, ook al heb je er geen weet van. Verhuur je een ruimte, zet dan altijd in de overeenkomst dat je het recht hebt om de ruimte te inspecteren. Met deze sluiting wil ik het signaal afgeven dat ik drugscriminaliteit uit onze gemeente wil weren. We willen het hier niet, net zo min als de risico’s voor de openbare orde en veiligheid.”

Meld vermoedens
In een persbericht roept de gemeente iedereen nog eens op om verdachte situaties of zelfs vermoedens van hennepkweek of de productie van synthetische drugs te delen met de politie. Dit kan via 0900-8844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is: 0800-7000.