Lochem en Witkampers winnen uitwedstrijden

0
Spelmoment uit de wedstrijd tussen SV Heeten en Spc Lochem (foto Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en VV Witkampers zijn de tweede competitiehelft zondag (28/1) goed begonnen. Beide clubs wonnen een uitwedstrijd. Lochem won in Heeten met 1-3 van de plaatselijke trots en Witkampers trok tegen Eerbeekse Boys uiteindelijk aan het langste eind: 3-4

Angstgegner
In het vorige seizoen ontpopte SV Heeten zich tot een ware ‘angstgegner’ voor de Lochemers. Ze wisten geen enkele doelpunt te scoren in de beide ontmoetingen. Dit keer ging Lochem van begin af vol aan de bak. Ruben Boonk, die al snel na het begin een schot gekeerd zag worden door de kruising, legde de 0-1 uit een hoekschop op het hoofd van Thijmen Doeve.

Inzet
Heeten kwam net voor rust op langszij (1-1). Coach William Krabbenborg moet zijn mannen in de rust hebben voorgehouden dat de 3 punten mee naar Lochem konden. Dat vertaalde zich in opnieuw grote inzet. Na ongeveer een kwartier werd Doeve vervangen door Jasper Jurg. Dat bleek een gouden greep: Jurg schoot amper 5 minuten later de 1-2 binnen.

Counter
De hernieuwde achterstand was voor Heeten reden om wat opportunistischer te gaan spelen. Ramon Pardijs en Cas Marckelbach werden ingezet om de Lochemse verdedigingslinie te versterken. Heeten zorgde desondanks een aantal keren voor de nodige onrust. Maar zoals zo vaak schiep de speelwijze van de thuisclub ook voor counterkansen. Uit zo’n uitbraak scoorde Ruben Boonk uiteindelijk de 1-3 op het scorebord.

Witkampers
Details over de wedstrijd van Witkampers tegen Eerbeekse Boys ontbreken nog. De eindstand van 3-4 doet vermoeden dat het een zwaarbevochten strijd was. Maar wat telt zijn de 3 punten die in the pocket mee naar Laren gingen.

Stand
De stand in 3B ziet er momenteel helemaal niet vervelend uit voor wie Lochem en/of Laren en warm hart toedraagt. Sportclub Lochem staan tweede. De achterstand op leider Helios uit Deventer bedraagt 4 punten maar Lochem heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Witkampers prijkt op de zevende plek op de ranglijst maar de Larenaren moeten maar liefst 3 wedstrijden inhalen. De optimistische denken zou Witkampers dus 9 virtuele punten kunnen toedichten. Dat zou goed zijn voor de koppositie. Wishful thinking? Hoe dan ook: het gaat lekker.

Volgende treft Lochem in eigen huis SV Zwolle. Witkampers speelt thuis tegen Wijhe ’92.