In 2017 kreeg Lochem er 160 arbeidsplaatsen bij

0
Foto ter illustratie (Photo by Rob Lambert on Unsplash.com)

LOCHEM – De werkgelegenheid in de gemeente Lochem is in 2017 met 1,1 procent toegenomen. Dat komt neer op 160 extra banen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt op basis van de resultaten van de jaarlijkse provinciale werkgelegenheidsenquête.

De werkgelegenheid nam toe in de horeca (+5%), industrie (+3,9%) en bij financiële instellingen (+4,1). In de landbouw daalde het aantal banen met 1,2%. In totaal telt de gemeente nu 14.040 banen.

Achterstand
De Lochemse cijfers lopen nu weer meer in de pas met het Gelderse gemiddelde. De afgelopen jaren ‘boerde’ de gemeente een stuk minder goed. Een achterstand is er nog wel want de gemiddelde Gelderse groei van de werkgelegenheid bedraagt 1,6%. De grootste sectoren in de gemeente Lochem zijn zakelijke dienstverlening, industrie en gezondheidszorg.

Compliment
Wethouder Economie en Participatie Ingrid de Pagter: ,,Ik ben blij met elke baan die erbij komt in de gemeente Lochem en ik wil de bedrijven die voor deze groei hebben gezorgd, dan ook een compliment maken. Hoe meer werkgelegenheid hoe groter de kans op werk en werk is een van de belangrijkste voorwaarden om mee te doen in onze mooie gemeente. De uitdaging is om deze groei vast te houden en om samen met bedrijven ook die mensen aan het werk te helpen die ondanks de economische groei nog niet mee komen in de arbeidsmarkt.”

Jaarlijkse enquête
De provinciale werkgelegenheidsenquête (PWE) is een jaarlijks onderzoek onder bedrijven en instellingen in de provincie Gelderland naar de aard en omvang van de Gelderse
werkgelegenheid. Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met gemeenten en de Kamer van Koophandel. Alle bedrijven met meer dan 5 medewerkers worden hiervoor benaderd.