Lochem doet eigen app de deur uit

0
De website Overheid.nl met onder meer gemeentelijke informatie uit Lochem

LOCHEM – De gemeente Lochem is gestopt met de eigen app. De bekendmakingen en nieuws worden voortaan gecommuniceerd via de eigen website lochem.nl en via ‘Over uw buurt’, met een website, app en e-mailservice.

Bereik
De eigen app, die in 2014 werd geïntroduceerd had een te klein bereik. De app werd slechts 2000 keer geïnstalleerd. Dat is erg weinig op zo’n 33.000 inwoners. Bovendien liep het contract met de makers van de app af. In de tussentijd is de website van de gemeente beter te bekijken op smartphones en tablets.

www.overuwbuurt.overheid.nl
Via deze site is voortaan alle overheidsinformatie te raadplegen. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Maar ook meldingen van evenementen en andere informatie zijn beschikbaar. De gebruiker kan ervoor kiezen om een e-mail te ontvangen bij nieuws uit een geselecteerd gebied. Daarbij kan een straal rondom de eigen woning worden gekozen, maar ook de woonplaats, gemeente of zelfs de provincie.

Papier
De bekendmakingen van de gemeente verschijnen wekelijks ook in de rubriek ‘Gemeentenieuws’ in de Berkelbode. Die pagina’s zijn ook online te lezen via DEZE link.