Shanda Lee: B&B én een bijzonder restaurant

0
Shanda Lee met vlnr Ronald Horstman, Mandy Wisselink en Shawn McKay. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het hart van Lochem herbergt een bijzonder horecabedrijf. Shanda Lee is de naam. Een bed & breakfast (Shanda Lee Inn) en een bijzonder restaurant (Shanda Lee Pancake House). Canadees met een Nederlandse twist? Of andersom? Oordeel zelf…

De garagedeur van Shanda Lee aan de zijde van de Achterstraat (foto: LochemsNieuws)

Naam
De naam Shanda Lee prijkt al langere tijd aan de gevel van het pand aan de Kleine Markt (officieel: Bierstraat). De B&B heette al zo. Sinds oktober is het ook de naam van het restaurant dat in de plaats kwam van Subway. De eigenaar is van oorsprong Canadees en de naam is het resultaat van het ‘goochelen’ met de voornamen van zijn drie kinderen. Een daarvan is Shawn McKay, die tekent voor de bedrijfsleiding.

Het interieur van het Pancake House (foto: LochemsNieuws)

Prijzen
Mandy Wisselink en Ronald Horstman runnen het nieuwe restaurant en de receptie van de B&B. Wat opvalt aan de menukaart van Shanda Lee zijn de bijzondere combinaties en de meer dan redelijke prijzen. ,,Snackbarprijzen”, noemt Ronald Horstman het.  De in Canada erg populaire pancakes staan in meerdere varianten op de kaart. Ze zijn meestal wat kleiner en dikker dan de oer-Hollandse pannenkoek.

Kuiltje jus
Een Nederlandse kok die om zijn pannenkoek-ervaring aan het werk kon bij een Canadees restaurant bedacht de pancake met hutspot. Die wonderlijke combinatie is nu weer terug in Nederland. Pancake, hutspot erop, worstje ernaast en… een kuiltje jus! Zo zijn er ook pancakes met chili, gegrilde kip, gerookte zalm en nog veel meer.

Shanda Lee aan de Kleine Markt (foto: LochemsNieuws)

Streekproducten
Een andere topper is de gepofte aardappel. Die komen overigens uit Bathmen en zijn uniek in de wereld. Streekproducten zijn sowieso populair bij Shanda Lee. Worstjes van slager Sieverink en aardappelen van boer Wansink uit Laren bijvoorbeeld. En er worden dagelijks verse soepen aangeboden waaronder de seafood chowder met 5 soorten vis.

Zoet
Liever iets zoets? Uw verslaggever mocht even proeven van de Nanaimo bar. Verslavend lekker! Het is een typisch Canadese lekkernij met laagjes van chocolade, kokos, koekkruimel en pudding. Te eten als dessert, bij de koffie of als snoep. Uit de keuken van Shanda Lee komen ook mooie cakes met fraaie namen als Strawberry Rhubarb Loaf, Banana Nutella Bread en Lemon Poppyseed Loaf.

Acties
Mandy Wisselink: ,,We willen wat meer aan de weg timmeren en zijn daarom wat acties gestart. Een daarvan is een kerstactie. Wie een bal in onze kerstboom komt hangen krijgt gratis koffie of thee en kan bovendien een waardebon winnen die recht geeft op 10 euro korting.” Gratis koffie is er trouwens ook voor iedereen die ‘s ochtend voor 12.00 uur binnenwandelt bij Shanda Lee. En na 17.00 uur krijgen kinderen onder begeleiding een gratis pannenkoek met wat te drinken erbij.

Kamer met uitzicht op de Kleine Markt en de kerk (foto: LochemsNieuws)

B&B
De B&B bestaat uit vier kamers, waarvan er eentje een prachtig uitzicht op de Kleine Markt en de Gudulakerk heeft. De kamers delen een gezamenlijke keuken waar koffie of thee kan worden gemaakt. Buiten op het dakterras bevindt zich een zitje. Verder is er een zeer ruim appartement met 2 tweepersoons slaapkamers, een keuken en voorzieningen als een wasmachine en -droger. Mensen die voor langere tijd voor hun werk in Lochem moeten zijn kunnen aanzienlijke kortingen krijgen op reguliere prijs. En… familie en vrienden van inwoners van Lochem krijgen standaard 10% korting op een overnachting in de B&B

Indruk van het ruime appartement van Shanda Lee (foto: LochemsNieuws)

Binnenplaats
Gasten kunnen ook gebruik maken van de fraaie binnenplaats die oogt als een middeleeuws hofje. Pronkstuk is een handgemaakte houten balustrade met een dekplaat met een prachtig mozaïek. Deze binnenplaats is ook geschikt voor een feestje of receptie.

Informatie
Wie meer wil weten kan terecht op de website van Shanda Lee of gewoon eens langs gaan. Overigens is ook het online bestellen van gerechten mogelijk. Die kunnen dan worden afgehaald.