Lochem: 17 corona-besmettingen in een week

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – In de afgelopen week (16 t/m 22 september) is het aan met corona besmette personen opgelopen naar 17. Het gaat om positief geteste mensen. Een week eerder waren dat er 5. Bij de genoemde 17 gaat het om nieuwe gevallen. Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen bleef wel op nul staan. Ook in de omliggende gemeente steeg het aantal besmettingen.

Dit zijn de cijfers voor de buurgemeenten: Berkelland (17), Bronckhorst (17), Deventer (47), Hof van Twente (2), Rijssen-Holten (17) en Zutphen (10). Met uitzondering van Hof van Twente betekent dit in alle gevallen een stijging van het aantal gevallen. Lochem laat relatief de sterkste toename zien in de regio ten opzichte van de vorige week. In Deventer, dat vorige weke nog 24 besmetting telde, gaat het ook hard. Daar is sprake van bijna een verdubbeling.

Geen doden

In Lochem en de genoemde buurgemeenten is alleen in Zutphen een ziekenhuisopname geregistreerd. Er zijn in de regio geen (positief geteste) mensen overleden. Wat opvalt aan de kaart van het RIVM dat langzaam de hele Achterhoek oranje kleurt, met uitzondering van Winterswijk (6 besmettingen).

Landelijk zijn in de afgelopen week 13.471 nieuwe positieve testen genoteerd door de GGD’s. Voor de derde week op rij is er sprake van een sterke toename. Ook het percentage positieve tests van de GGD-testlocaties in afgelopen week ligt met 6,1% flink hoger dan de week ervoor. Het aantal afgenomen testen in de GGD-teststraten is nagenoeg gelijk gebleven.

Provincies

De provincies met de meeste besmettingen per 100.000 inwoners, zijn Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, en Groningen. Met name die laatste is opvallend omdat het virus tot nu toe weinig grip leek te krijgen op het noorden van het land. Het grootste aantal besmettingen per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 20 tot 29 jaar. Maar ook in alle andere leeftijdsgroepen stijgt het aantal besmettingen.