Livestreams van 4 mei-herdenkingen in Gorssel en Lochem

0

LOCHEM/GORSSEL – Opnieuw kunnen dit jaar de herdenkingen op 4 mei en vieringen van de bevrijding niet plaatsvinden zoals gebruikelijk. Binnen de geldende coronaregels zijn er in enkele kernen korte herdenkingen in kleine kring en zonder publiek. Die in Gorssel en Lochem zullen voor iedereen te volgen zijn via livestreams.

De herdenking in Gorssel is ‘s middags en die in Lochem ‘s avonds. Hieronder de links naar de livestreams:

Bij beide herdenkingen is burgemeester Sebastiaan van ’t Erve aanwezig.

Andere kernen

Ook in Almen, Laren, Barchem en Harfsen zijn op 4 mei een korte herdenking in klein gezelschap en zonder vertegenwoordiger van de gemeente. Omdat het niet mogelijk is om op 5 mei 75 + 1 jaar vrijheid te vieren krijgen veteranen waar mogelijk een plek bij de herdenkingen. Op alle locaties worden foto’s gemaakt en deze zullen na afloop te zien zijn op de website van de gemeente: www.lochem.nl. Ook via instagram en de Facebookpagina van de gemeente Lochem zijn ze te bekijken.

Allemaal1 TV

Ook het lokale tv-project Allemaal1.tv staat stil bij de bevrijding. De uitzending is vanaf woensdag 5 mei om 19.00 uur te zien via het vertrouwde YouTube-kanaal. Dit is dus een dag eerder dan de reguliere uitzendingen. De meeste opnamen worden maandag gemaakt op een bijzondere manier en op veel locaties in de gemeente. Veel zelden vertelden verhalen en enkele herdenkingsmomenten maken deel uit de uitzending. Hierover later meer…