Bohero zamelt hulpgoederen in voor Oekraïne

0
De Oekraïense vlag bij de ingang van Bohero in Borculo (foto: LochemsNieuws)

BORCULO/LOCHEM – Kringloopbedrijf Bohero in Borculo heeft een centraal inzamelpunt voor hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking ingericht. Op woensdag 9 maart gaat het eerste transport naar Poolse grens en dan verder naar de stad Lviv. Van daaruit zorgt het Rode Kruis, via beschermde transporten, voor verdere verspreiding over het land.

De lijst met goederen die nodig zijn staat hieronder…

Directeur Allard Podde van Bohero vertelt dat het initiatief komt van een aantal betrokken boeren uit de gemeente Berkelland. “Er is samenwerking gezocht met de Stichting Spoetnik, dat goede contacten heeft in Oekraïne. De Oekraïense ambassade heeft een exportvergunning verleend voor het transport.” Podde denkt dat er na volgende week nog meer transporten zullen volgen. Bijdragen van particulieren en bedrijven uit de hele regio zijn welkom.

Prioriteit

Er is momenteel vooral behoefte aan houdbaar voedsel, medische artikelen en producten voor persoonlijke verzorging. De medische artikelen van de lijst hieronder én voedsel zijn momenteel het meest nodig en krijgen dan ook prioriteit. Er is ook behoefte aan groter materieel zoals aggregaten en waterpompen. Ook warme kleding en schoeisel is welkom.

De spullen kunnen tijdens de openingstijden van Bohero aan de Oude Needseweg 21 in Borculo worden ingeleverd. Aanstaande maandag- en dinsdagavond zijn er van 18.00 tot 21.00 uur extra mogelijkheden om goederen te brengen.

Verpakking

Het verzoek is om de spullen in een tas of doos aan te leveren. Uitprinten van de lijst en daarop aangeven wat er in zit helpt enorm bij het sorteren. De boeren die het initiatief namen helpen Bohero bij het aannemen, sorteren en inladen van de goederen.

Donaties welkom

Het is ook mogelijk om een financiële bijdrage te doen. Dit kan door een bedrag te storten op NL88 TRIO 0212 4944 14 ten name van Humanitaire stichting Bohero, onder vermelding van: ‘Gift Oekraïne’. Bohero heeft zelf al een bijdrage van €2.000 gedaan. Dit wordt gebruikt voor de aanschaf van medische artikelen.

Deze informatie staat ook op: www.bohero.nl/hulp-voor-oekraine.

Dit is de lijst met de meest noodzakelijke goederen:

Voedsel
Conserven Water (in flessen)
Babyvoeding Instant noodles
Soep (zak en blik) Crackers/ energierepen
Medische artikelen
EHBO-koffers Kraampakketten
Jodium Navelklemmen
Waterstofperoxide Pulsoxymeters
I-gel Neusmaagsondes
Antibiotica, tranexaminezuur Quicktrach/cricothyrotomie set
Pijnstillers Antiseptica
Gelofusine Injectiespuiten 10 en 20 ml
Medicijnen voor bloedruk Injectienaalden
Gaas, verband, pleisters Infusiesets
Medische handschoenen Veneuze katheters
Scharen (normaal en trauma) Brandcards
Scalpels Krukken
Incontinentie spullen, luiers Redding dekens
Bekkenbanden Bloedzakken
Persoonlijke verzorging
Maandverband Zeep
Tandpasta + borstel Handdoeken
Vaseline Wc-papier
Hand- gezicht crème Speelgoed/ knuffels
Materialen
Warme kleding/schoeisel Stroomaggregaten
Slaapzakken Noodwater pompen
Luiers Volle batterijen/powerbanks
Veldkeuken Lampen/ Kaarsen