Bohero zamelt hulpgoederen in voor Oekraïne

0
De Oekraïense vlag bij de ingang van Bohero in Borculo (foto: LochemsNieuws)

BORCULO/LOCHEM – Kringloopbedrijf Bohero in Borculo heeft een centraal inzamelpunt voor hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking ingericht. Op woensdag 9 maart gaat het eerste transport naar Poolse grens en dan verder naar de stad Lviv. Van daaruit zorgt het Rode Kruis, via beschermde transporten, voor verdere verspreiding over het land.

De lijst met goederen die nodig zijn staat hieronder…

Directeur Allard Podde van Bohero vertelt dat het initiatief komt van een aantal betrokken boeren uit de gemeente Berkelland. “Er is samenwerking gezocht met de Stichting Spoetnik, dat goede contacten heeft in Oekraïne. De Oekraïense ambassade heeft een exportvergunning verleend voor het transport.” Podde denkt dat er na volgende week nog meer transporten zullen volgen. Bijdragen van particulieren en bedrijven uit de hele regio zijn welkom.

Prioriteit

Er is momenteel vooral behoefte aan houdbaar voedsel, medische artikelen en producten voor persoonlijke verzorging. De medische artikelen van de lijst hieronder én voedsel zijn momenteel het meest nodig en krijgen dan ook prioriteit. Er is ook behoefte aan groter materieel zoals aggregaten en waterpompen. Ook warme kleding en schoeisel is welkom.

De spullen kunnen tijdens de openingstijden van Bohero aan de Oude Needseweg 21 in Borculo worden ingeleverd. Aanstaande maandag- en dinsdagavond zijn er van 18.00 tot 21.00 uur extra mogelijkheden om goederen te brengen.

Verpakking

Het verzoek is om de spullen in een tas of doos aan te leveren. Uitprinten van de lijst en daarop aangeven wat er in zit helpt enorm bij het sorteren. De boeren die het initiatief namen helpen Bohero bij het aannemen, sorteren en inladen van de goederen.

Donaties welkom

Het is ook mogelijk om een financiële bijdrage te doen. Dit kan door een bedrag te storten op NL88 TRIO 0212 4944 14 ten name van Humanitaire stichting Bohero, onder vermelding van: ‘Gift Oekraïne’. Bohero heeft zelf al een bijdrage van €2.000 gedaan. Dit wordt gebruikt voor de aanschaf van medische artikelen.

Deze informatie staat ook op: www.bohero.nl/hulp-voor-oekraine.

Dit is de lijst met de meest noodzakelijke goederen:

Voedsel
ConservenWater (in flessen)
BabyvoedingInstant noodles
Soep (zak en blik)Crackers/ energierepen
Medische artikelen
EHBO-koffersKraampakketten
JodiumNavelklemmen
WaterstofperoxidePulsoxymeters
I-gelNeusmaagsondes
Antibiotica, tranexaminezuurQuicktrach/cricothyrotomie set
PijnstillersAntiseptica
GelofusineInjectiespuiten 10 en 20 ml
Medicijnen voor bloedrukInjectienaalden
Gaas, verband, pleistersInfusiesets
Medische handschoenenVeneuze katheters
Scharen (normaal en trauma)Brandcards
ScalpelsKrukken
Incontinentie spullen, luiersRedding dekens
BekkenbandenBloedzakken
Persoonlijke verzorging
MaandverbandZeep
Tandpasta + borstelHanddoeken
VaselineWc-papier
Hand- gezicht crèmeSpeelgoed/ knuffels
Materialen
Warme kleding/schoeiselStroomaggregaten
SlaapzakkenNoodwater pompen
LuiersVolle batterijen/powerbanks
VeldkeukenLampen/ Kaarsen