Paul Wansink nieuwe predikant Protestantse gemeente Lochem

0
Dominee Paul Wansink in de Grote Kerk in Dordrcht (bron - met toestemming: www.grotekerk-dordrecht.nl)

LOCHEM/DORDRECHT – P.L. (Paul) Wansink (1962) wordt de nieuwe predikant van de Protestantse gemeente in Lochem. Tijdens een zondag gehouden dienst in Grote Kerk in Dordrecht, waar hij sinds 2015 werkzaam is, heeft hij bekend gemaakt dat hij de beroeping vanuit Lochem heeft aanvaard. Dit is wereldkundig gemaakt door Dordrecht.net. Het nieuws wordt bevestigd door het Lochemse kerkbestuur.

De Protestantse gemeente was al enige tijd op zoek naar een dominee. Het was aanvankelijk dat bedoeling om de vacature per 1 januari te vervullen. Dat is dus niet helemaal gelukt.

Uitdaging

Paul Wansink heeft even moeten nadenken voordat hij de beroeping uit Lochem aanvaardde. “Ik werk hier in Dordrecht met heel veel plezier. Het is een prachtige gemeente. Lochem is wel een uitdaging, al klinkt dat erg clichématig. Maar de ontkerkelijking gaat in de Achterhoek sneller dan hier in Zuid-Holland. Ik heb nu nog veel energie en heb zin om te proberen of ik daar een positieve draai aan kan geven”, zegt hij. Wanneer hij aan de slag gaat in Lochem is nog niet bekend. “Dat moeten de beide kerkgemeentes nog met elkaar afstemmen. In de regel staat daar maximaal drie maanden voor. Ik ga ervan uit dat ik zeker voor de zomer kan beginnen”, aldus Wansink.

Omdat hij eerder in de Achterhoek werkte trekt ook de streek wel weer. “Lochem is een mooie gemeente en het landschap is prachtig.”

Loopbaan

Uit gegevens op de website van de Grote Kerk in Dordrecht blijkt dat ds. Wansink in Utrecht is geboren. Het ‘citypastoraat’ in de Domstad – de eerste in z’n soort in Nederland – was medebepalend voor zijn keuze voor de theologiestudie. Hij studeerde in 1988 af en ging meteen aan de slag bij de Hervormde gemeente Rijssen. In 1994 was hij predikant op Ameland en 8 jaar later, in 2002, volgde een aanstelling bij de Hervormde gemeente Winsterswijk. In 2010 werd Bilthoven de volgende standplaats, gevolgd door Dordrecht.