ForFarmers rondt overname De Hoop Mengvoeders Zelhem af

0
De Hoop Mengvoeders in Zelhem (bron: www.dehoop-zelhem.nl)

LOCHEM/ZELHEM – ForFarmers heeft de in oktober al aangekondigde overname van De Hoop Mengvoeders in Zelhem afgerond. De goedkeuringen van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten zijn eind 2020 ontvangen. Door de samenvoeging van ForFarmers en De Hoop Mengvoeders ontstaat een pluimveevoerbedrijf met een leidende positie op de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en Duitsland. Met de transactie is maximaal 40 miljoen euro gemoeid.

Aandelen

ForFarmers neemt de aandelen in de mengvoer- en de transportactiviteiten over van De Hoop Mengvoeders, inclusief de fabriek en aanpalend onroerend goed. De overnameprijs bestaat uit een vast bedrag van €23 miljoen en een conditionele betaling van maximaal €17 miljoen, afhankelijk van het behalen van overeengekomen doelstellingen voor de gezamenlijke nieuwe organisatie. Het vaste bedrag wordt nu, bij de afronding, in contanten betaald. De conditionele betaling vindt eventueel in 2023 plaats.

Leiding

De nieuwe combinatie wordt geleid door Michiel Schreurs, directeur pluimvee bij ForFarmers Nederland, samen met de voormalig eigenaar van De Hoop Mengvoeders, Gert-Jan Buunk, die de verantwoordelijkheid voor de vleeskuikensector op zich zal nemen.