Koninklijke Erepenning voor Vereniging Contact Barchem

0
Burgemeester Van 't Erve en erelid Johan Saaltink van Vereniging Contact Barchem (foto: LochemsNieuws)

BARCHEM – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan heeft Vereniging Contact Barchem zaterdagmiddag (25/8) een Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve was daarvoor speciaal naar ‘t Onderschoer in Barchem getogen. Barchem viert momenteel het Barchems Feest.

De erepenning en de bijbehorende koninklijke oorkonde werden overhandigd aan erelid Johan Saaltink van Vereniging Contact. Die zich dankbaar toonde en wees op het belang van de vereniging voor het dorp.

In zijn toespraak citeerde de burgemeester uit de aanvraag die hij naar de koning stuurde. ‘Vereniging Contact Barchem is een vereniging van en voor de inwoners van Barchem en Zwiep. Er zijn 1200 leden en 150 actieve vrijwilligers. Vereniging Contact Barchem organiseert veel sociale, culturele en feestelijke activiteiten voor jong én oud. Ook is de vereniging gesprekspartner voor overheden.’

‘Werkgroepen bereiden deze inbreng namens Barchem en Zwiep voor en werken samen
aan het Dorpsontwikkelingsplan. Het zijn de werkgroepen Barchem in Bloei, Energie, Jeugd, Sport, Recreatie & Toerisme, Verkeer & Veiligheid, Wonen en Voorzieningen & Zorg.’

Respect en waardering
Een Koninklijke Erepenning kan worden gegeven aan verenigingen, stichtingen en instellingen die het 50-jarig bestaan of een volgende 25 jaar vieren. De Koning brengt hiermee zijn waardering over voor de bijzondere verdiensten van in dit geval Vereniging Contact Barchem. Een waardering waarbij burgemeester Van ’t Erve zich namens het gemeentebestuur van harte aansluit.

Barchem viert feest (foto: LochemsNieuws)