Knappe winst Witkampers; sc Lochem struikelt weer

0
(foto: picjumbo.com)

goalLAREN/LOCHEM – Het eerste team van Witkampers uit Laren zorgde zondag (16/10) voor een stuntje door thuis met 3-1 te winnen van  Lemelerveld. De tegenstander staat tweede in de rangschikking in de klasse 3B en geldt als een kanshebber voor promotie.

Witkampers
Witkampers staat derde en had voor aanvang vier punten achterstand op de opponent. In de eerste helft ging Lemelerveld er meteen stevig tegenaan en daar hadden de Larenaren zichtbaar moeite mee. Dankzij de goede doelman Joost Pakkert en een flinke dosis geluk gingen de zwart-witten in de eerste 45 minuten niet helemaal onderuit. Compleet ongeschonden haalden ze de thee overigens niet. Bij rust stond het 0-1, door een fraai ingeschoten vrije tramp van de Lemelervelders.

Herboren
Na rust kwam er een ogenschijnlijk herboren Witkampers uit de kleedkamer. De rollen leken omgekeerd. De Larenaren fel en de Lemelerveldse ploeg die moegestreden leek en probeerde te vertragen. De laatsten hadden veel overtredingen nodig en dat leidde na 10 minuten tot een penalty. Bastian Beuzel schoot deze vakkundig in de touwen. Stand: 1-1.

Jacht
Witkampers voelde dat er meer in zat dan een gelijk spel en ging op jacht naar een voorsprong. Die kwam er toen de bal in een onoverzichtelijke moment voor de voeten van Sander Kok viel. Hij schoot vanaf de rand van de zestien de 2-1 binnen.

10de treffer
Het slotoffensief van Lemelerveld had te weinig slagkracht en pakte verkeerd uit. Na een counter van Witkampers schoot spits Daan Hento zijn 10e van het seizoen achter de doelman van Lemelerveld. Eindstand: 3-1.

Sc Lochem
Sportclub Lochem heeft het lek nog niet boven, zo bleek zondag in de thuiswedstrijd tegen het Apeldoornse Columbia. De winst van een week geleden bleek niet het begin van betere tijden. Weer was het krachtsverschil met de tegenstander niet heel groot, maar weer ging het faliekant mis met na het laatste fluitsignaal een geflatteerde 1-6 op het scorebord.

Hoop
Columbia kwam niet ver voor rust op een 0-1 voorsprong maar een snelle gelijkmaker door een kopbal van Rico Lammerdink hield de Lochemse hoop nog hoog. Terecht, want sc Lochem was een groot deel van de eerste helft sterker.

Rood
De tweede helft begon met een Lochemse kopbal die net naast ging. Een paar minuten later werd het 1-2 door een Apeldoorns doelpunt van Hendriksen. Twee gele kaarten binnen een paar minuten zorgden voor het vertrek van Cem Okatan. Zijn laatste overtreding leverde Columbia een penalty op: 1-3. Met die stand en met 10 man in het veld lieten de Lochemers de hoop varen, waardoor de Apeldoornse ploeg nog kon uitlopen tot 1-6.

Geen paniek
Voorziter Ger ten Asbroek schrijft op de website van sc Lochem dat hij nog geen aanleiding ziet voor paniek. Volgende week ligt de competitie stil. ,,Daarna gaan we er weer fris tegenaan. De punten gaan vast komen”, aldus de optimistische voorzitter.

Volgende week
Witkampers krijgt volgende week overigens geen rust. De Larenaren treden aan voor de eerste ronde van de knock-out-fase van de districtsbeker. Witkampers spelen tegen Sportclub Enschede, de nummer drie van de derde klasse A.

Stand
Lochem staat nu 11 met 6 punten uit 7 wedstrijden. Witkampers blijft derde met nog maar 1 punt achterstand op Lemelerveld, maar met ook nog een aantal clubs op de hielen. De Larenaren hebben 14 punten. Koploper Overwetering (Olst) is met volle 21 punten flink uitgelopen op de concurrentie.