Driebanders Bousema Lochem verliezen derby van Prinsen Haarlo

0
(foto: pixabay.com)

biljart-iconHAARLO/LOCHEM – De Achterhoekse derby tussen de driebanders van HCR Prinsen uit Haarlo en Bousema Lochem werd zondag (16/10) een prooi voor de eerstgenoemde ploeg. Hoewel prooi wellicht een iets te groot woord is, want de overwinning was uiterst krap (5-3)

Waar het ene kamp na afloop blij om zich heen keek, keek het andere kamp teleurgesteld en zuur voor zich uit. Zojuist had Jelle Pijl de wedstrijd definitief in het voordeel van HCR Prinsen beslist door remise te spelen tegen Markus Galla van Bousema/Lochem.

Handen dichtknijpen
,,Natuurlijk ben ik ontzettend blij met deze winst, maar als je, ondanks een 4-2 voorsprong, kijkt naar de stand in de partij tussen Pijl en Galla dan mogen we de handen dichtknijpen dat we alsnog aan het langste eind hebben getrokken”, aldus captain Dinand Prinsen van het Haarlose team.

Gelijke hoogte
Pijl keek op dat moment tegen een 31-36 en even later tegen een 34-39 achterstand aan, maar met een slotserie van zes caramboles sleepte hij dat ene puntje wat nodig was voor de winst binnen. Halverwege stonden de beide partijen nog op gelijke hoogte door een winstpartij van Dick Jaspers met 40-32 in 25 beurten op Stefan Galla en de winst van Stefan Spilleman namens de gasten op Raymund Swertz van 26-40 in 36 beurten. Dit verlies betekende voor Swertz, dat hij na vijf overwinningen, de eer aan zijn tegenstander moest laten.

Tweede deel
In het tweede deel van de wedstrijd leken Anno de Kleine en Jelle Pijl hun partijen tegen respectievelijk Therese Klompenhouwer en Markus Galla snel in hun voordeel te beslissen, De Kleine stond halverwege op een 22-15 voorsprong en Pijl had zelfs een 26-16 voorsprong.

Beter
In het tweede deel kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd, maar met name De Kleine profiteerde van de altijd niet gelukkig spelende Klompenhouwer en won zijn partij na 27 beurten met 40-32. Galla kwam na 31 beurten op een 30-32 voorsprong en dicteerde vervolgens de partij. Toch strandde hij in het zicht van de haven toen hij bij de stand 34-36 na 34 beurten de laatste carambole niet wist te maken waardoor zijn tegenstander een niet te missen kans kreeg en deze koelbloedig verzilverde met een serie van zes caramboles. Galla maakte in de nabeurt wel die ene carambole voor een remise na 35 beurten.

Sneu
,,Met 3-5 verliezen is altijd sneu, maar nu wel dubbel, want wij hadden minimaal een punt verdiend. Mijn spelers hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar net dat beetje geluk dat nodig is op zo’n moment dat misten we. Ook Stefan Galla had tegen Dick Jaspers, die echt geen goede partij speelde, mogelijkheden maar hij wist daar onvoldoende van te profiteren. Net als Therese Klompenhouwer tegen Anno de Kleine”, aldus een duidelijk teleurgestelde Ronny Hazewinkel van Bousema/Lochem.