Jongerencentrum wordt tijdens Halloween een horrorcircus

0
(bron: Jongerenwerk Lochem)

LOCHEM – Het jongerencentrum in Het Stadshuus verandert van 28 tot en met 30 oktober in een horrorcircus. In het kader van Halloween worden deelnemers, in groepen van maximaal 6 personen, uitgedaagd de circusdirecteur op te sporen. Het hele jongerencentrum wordt een escaperoom.

De deelnemers worden op de parkeerplaats achter de Mitra opgevangen door een clown van het circus. Die is behoorlijk in paniek. Slechte clowns hebben het circus in hun macht. Via injecties is iedereen tot het kamp van slechteriken toegetreden. Alleen de clown die buiten om hulp vraagt en de directeur horen nog bij de ‘goeden’. De directeur wordt echter gegijzeld en niemand weet waar hij is.

45 minuten

“De deelnemers krijgen 45 minuten om, via het oplossen van vraagstukken, van ruimte naar ruimte te gaan”, vertelt jongerenwerker Melissa Roeterdink. Zij is, samen met collega Kevin Woelders, de drijvende kracht achter de activiteit. Die is geschikt voor jongeren vanaf 11 jaar. “Voor jongere kinderen is het misschien net iets te eng. Naar boven is er eigenlijk geen leeftijdsgrens”, zo luidt de uitleg.

Er wordt meegewerkt door vrijwilligers en stagiaires, zodat alle rollen kunnen worden ingevuld. Vorig jaar werd rond Halloween ook al een soort escaperoom ingericht in het oude Aldi-pand aan de Zuiderbleek. Toen bleek dat het best lastig is om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Niet alle deelnemende groepen haalden de eindstreep.

Drie dagen

Doordat de activiteit wordt uitgestreken over drie dagen, van 16.00 tot 23.00 uur, kunnen veel groepen meedoen. “Vorig jaar zaten we bijna vol, dus het is een goed idee om je snel aan te melden”, zegt Melissa. Tussen twee groepen is er een kwartier tijd om alles weer klaar te zetten voor de volgende deelnemers.

Het jongerencentrum richt zich vooral op jongeren tussen 12 en 20 jaar en is van dinsdag tot en met vrijdag geopend. Jongeren weten hun weg wel te vinden maar het blijft belangrijk om het onder de aandacht te brengen. “Zo zijn we net weer naar het Staring College geweest om ons voor te stellen aan de 1e-jaars leerlingen. Voor die leeftijdsgroep is maar weinig te doen. Voor hen is het jongerencentrum er”, zegt Kevin Woelders.

Aanmelden

Activiteiten zoals rond Halloween zijn ook een goede manier om jongeren, die er nog niet eerder waren, te laten kennismaken met het centrum. Deelname is gratis.

Aanmelden voor ‘Het Circus Komt Naar Lochem’ kan via een online-inschrijfformulier. Deze is te vinden op Facebook en Instagram:
facebook.com/jongerencentrumlochemjc
instagram.com/jongerencentrum_lochem/