Jos Israel uit Epse lijsttrekker PvdA Lochem

0

LOCHEM//EPSE – Jos Israel uit Epse gaat de PvdA-kar trekken richting komende gemeenteraadsverkiezingen. De afdeling Lochem heeft hem woensdag unaniem gekozen als de nieuwe lijsttrekker. Israel volgt Marian Beuke op.

Dichtbij
De Epsenaar is sinds 2014 raadslid en al langer actief binnen de afdeling en is gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken. ‘Hij vindt het belangrijk dat de politiek
dichtbij de mensen komt. Dat er bestaanszekerheid is en dat iedereen mee kan doen’, zo is te lezen in een persbericht van PvdA.

Lijst
Op de lijst staan verder raadslid Ruben Otemann uit Lochem (2) en nieuwkomer op de lijst
Martine Willems uit Lochem(3). Zij is momenteel voorzitter van de afdeling. Vierde staat Pieter Arts uit Lochem, vijfde is Jos Hollander uit Barchem en zesde Jan Harkink uit Laren.
Laren.

Lijstduwers
In totaal staan er 16 mensen op de lijst van de Lochemse sociaal-democraten. De huidige fractievoorzitter Marian Beuke en oud-wethouder Wilma Heesen zijn de lijstduwers.

Sociaal gezicht
Lochem moet volgens de PvdA weer een duidelijk sociaal gezicht krijgen. ‘Een gemeente
waar je zeker kunt zijn van werk, goede zorg dichtbij, een passende woning, maar ook zeker zijn dat je veilig je bestemming kunt bereiken in het verkeer. De PvdA wil werken aan een duurzame en sociale toekomst voor Lochem en alle kernen’, aldus het persbericht.

Slogan
Het verkiezingsprogramma ‘Lochem werkt: Duurzaam & Sociaal’ gedoopt. Dat programma wordt binnenkort officieel gepresenteerd.