Inwoners met college- en raadsleden naar Democratiefestival

0
(bron: democratiefestival.nu)

LOCHEM – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve nodigt inwoners uit om samen met college en raadsleden het Democratiefestival te bezoeken. Deze wordt op vrijdag 30 augustus gehouden op het eiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen.

De oproep van de burgemeester en de mogelijkheid zich aan te melden zijn te vinden op de aanmeldpagina www.lochem.nl/democratiefestival. ,,Samen met inwoners willen we de democratie vieren. Hoe mooi is het als we samen inspiratie opdoen, van elkaar leren en een gezellige dag hebben in een informele sfeer”, aldus Van ’t Erve.

In gesprek

Iedereen is welkom; leeftijd, achtergrond en politieke voorkeur maken niet uit. ,,Op het
Democratiefestival komen mensen samen uit heel het land. Inwoners en bestuurders. Het is een inspirerende plek om met elkaar in gesprek te gaan”, vertelt de burgemeester. ,,Wij omarmen dit festival, omdat het past bij onze wens om dichtbij inwoners te staan en hen te betrekken bij de politieke besluitvorming. Wees nieuwsgierig en meld je aan voor een gratis ticket en vervoer.”

Aanmelden

Inwoners van de gemeente die zich uiterlijk 15 augustus aanmelden via de bovenstaande link, maken kans op een festivalticket inclusief busreis. Van ’t Erve: ,,We leven in een land waar je je mening mag geven, waar verschillen er mogen zijn en waar we samen keuzes maken. Het is mooi om dit samen te vieren op 30 augustus en om ideeën op te doen.”

Busreis

Er valt genoeg te beleven in de bus en op het festivalterrein In de bus is er tijd en ruimte om in gesprek te gaan met elkaar. Een quiz met weetjes over de gemeente maakt deel uit van de reis.

Thema’s

Op het festivalterrein is er ook genoeg te beleven. Luisteren en debatteren, speeddaten met politici, democratische wandelingen, open hoorcolleges, exposities en muziek zorgen voor een echte festivalsfeer. Allerlei onderwerpen komen aan bod. Zoals werk & inkomen, gezondheid, samenleven, onderwijs & jeugd en duurzaamheid.

Vertrek

De bus vertrekt om 9.30 uur bij het gemeentehuis in Lochem. Het programma op Veur-Lent begint om 11.00 uur. Omstreeks 18.00 uur vertrekt de bus weer richting Lochem. Drankjes en een maaltijd tijdens de terugreis worden verzorgd. Catering tijdens het festival is voor eigen rekening.

Er is ruimte voor 50 personen in de bus. Hierbij geldt: vol is vol. Op vrijdag 16 augustus krijgen de gelukkigen via een e-mail te horen dat ze mee mogen.

Eerste editie

Het Democratiefestival word voor de eerste keer gehouden en is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meer informatie over het festival is te vinden op: www.democratiefestival.nu.