Inwoners gepeild over dienstverlening gemeente en leefbaarheid

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – In de vijfde enquête van het burgerpanel Lochem Spreekt gaat de gemeente met de billen bloot. Het draait namelijk om de waardering van de dienstverlening van de gemeente en om de leefbaarheid. Ook worden er vragen gesteld over de communicatie van de gemeente richting inwoners.

De peiling kan tot 28 juni worden ingevuld. De resultaten worden half september verwacht.

Extra uitnodigingen
Lochem vindt dat inwoners zelf een steeds grotere rol moeten spelen als het gaat om afgenomen diensten. Daarbij geldt wel als voorwaarde dat iedereen kan meedoen. Een soort van nul-meting is daarom van belang. Naast de ruim 1200 mensen die zich hebben aangemeld voor Lochem Spreekt zijn voor dit onderzoek 1000 mensen uitgenodigd om mee te doen. Zij ontvingen een uitnodiging per brief.

Deze ‘genodigden’ zijn allemaal jonger dan 40 jaar. Aanleiding is het gegeven dat zich relatief weinig jongeren hebben aangemeld voor het burgerpanel.

Vragen
In de nieuwe peiling komen vragen aan de orde als: ‘Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? Betrekt de gemeente u genoeg bij plannen? Wat doet de gemeente met de resultaten en de suggesties?’

De gemeente wil de resultaten gebruiken om te bekijken hoe de dienstverlening kan worden verbeterd. Hoe dit gaat gebeuren wordt komend najaar bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden voor Lochem Spreekt is nog altijd mogelijk. Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen. Aanmelden kan via www.lochemspreekt.nl. Meedoen kan ook op papier. Hiervoor kan contact
worden opgenomen met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, via telefoon (0575) 76 02 27.

Panelleden krijgen gemiddeld 4 keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen gaat eenvoudig en kost per keer ongeveer 5 tot 10 minuten. Per keer beslissen panelleden of zij willen meedoen. Zij ontvangen altijd als eerste de uitkomsten van het onderzoek per e-mail, en horen wat de gemeente daarmee doet.