Intertoys nu echt failliet, maar winkel nog steeds open

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Speelgoedketen Intertoys is nu echt failliet verklaard, nadat vorige week al uitstel van betaling werd gevraagd. Maar ook nu blijven de kleine 300 winkels in het land, waaronder die in Lochem, gewoon open. Dat geldt ook voor de eigen webshop.

De curatoren praten met partijen die geïnteresseerd zijn in een overname. Zo’n doorstart lukt doorgaans beter als de winkels open blijven en de verkoop doorgaat. De bewindvoerders garanderen dat de ruim 3000 medewerkers hun loon krijgen.

Online concurrentie

Vorige week liet de keten als weten dat de omzet in 10 jaar zo’n beetje is gehalveerd. Vooral het feit dat steeds meer mensen speelgoed kopen via webwinkels zorgt voor problemen.

De geschiedenis van Intertoys gaat terug tot 1976, hoewel naam en logo pas 3 jaar later werden geïntroduceerd. Het was aanvankelijk vooral een inkooporganisatie. Intertoys maakte lange tijd deel uit van de Blokker Holding. Omdat het Blokker ook al niet voor de

Cadeaubonnen tot zondag geldig

Wie nog in het bezit is van cadeaubonnen van Intertoys doet er goed aan deze in te wisselen. Ze blijven tot zondag geldig, zo is vandaag bekend gemaakt. Door het faillissement is het bedrijf daartoe niet meer verplicht. Het geldt als een signaal naar de klanten, zo luiddt de uitleg.