Harmonica centraal tijdens feestweekend Zweverink Muziek

0
Dinie Zweverink met Florian Michlbauer (links) en Johannes Petz. Foto werd gemaakt bij de uitreiking van de oorkonde van de docentencursus in Oostenrijk. (eigen foto)

LOCHEM/BARCHEM – Zweverink Muziek bestaat dit jaar 75 jaar. Komend weekend (7 en 8 oktober) is dit aanleiding voor een feest. Bij De Heksenlaak worden dan veel activiteiten gehouden waarbij de steirische harmonica centraal staat. De Oostenrijkse coryfee Florian Michlbauer en zijn secondant Johannes Petz geven workshops. Op zondagavond geven ze een concert.

Florian Michlbauer ontwikkelde een eigen schrift en lesmethode voor de steirische harmonica. Dinie Zweverink is gecertificeerd docent voor deze methode en in de winkel in Lochem verkoopt ze de bladmuziek van Michlbauer exclusief. Deze is ook online te bestellen via zweverinkmuziek.nl. Het is een unieke kans om workshops te volgen van de ontwikkelaar van de methode zelf.

Workshops

Op zaterdag en zondag verzorgen de beide Oostenrijkse gasten workshops bij De Heksenlaak. Dinie Zweverink geeft zelf gratis snuffelcursussen voor mensen die het instrument nog moeten leren kennen. Aanmelden is noodzakelijk. Ze is verder bezig met het samenstellen van een gelegenheidsorkest, dat eveneens op zondagavond aantreedt. Spelers die zich hiervoor hebben aangemeld repeteren nog op zondagmiddag. Dit orkest treedt zondagavond op tijdens het slotconcert. Hiervoor zijn kaarten te koop bij Zweverink Muziek en aan de zaal.

Het volledige programma, en de kosten per onderdeel, staan op zweverinkmuziek.nl. Wie vragen heeft kan bellen met de muziekwinkel (0573 251704) of langskomen aan de Zwiepseweg 80 in Lochem. Mailen kan via info@zweverinkmuziek.nl.

Locatie: De Heksenlaak, Zwiepseweg 32 in Barchem