Fietsspecialist Goossens: In 2020 naar Lidl-pand; winkel in Laren sluit

0
Marianna en Henk Beumer van Fietsspecialist Goossens (foto: PR)

LOCHEM/LAREN – Fietsspecialist Goossens is volop in beweging. In Lochem wordt volgend jaar een splinternieuwe winkel geopend in het pand van Lidl aan de Prins Bernhardweg. Deze vestiging wordt vergelijkbaar met de (hoofd)vestiging in Borculo. De winkel in Laren sluit na 5 jaar de deuren.

Met pijn in het hart hebben Henk en Marianna Beumer besloten om de vestiging in Laren te
sluiten. Henk Beuner vertelt: ,,Om optimale service te kunnen blijven bieden – én uit te
breiden – is het noodzakelijk om te verhuizen. Dat doet best een beetje pijn, want
we hebben hier in Laren 5 jaar met veel plezier gezeten.” De uitdaging om er in Lochem iets moois van de maken lokt echter ook. ,,We kunnen niet wachten om het voor ons nieuwe pand in Lochem te verbouwen en erin te trekken.”

Verhuizing naar het Lidl pand

Beumer werkt al drie-en-een-half jaar aan het traject. ,,Na de zomervakantie start Lidl met de nieuwbouw van het pand aan de Julianaweg. In 2020 hopen we voor eind van het jaar verhuisd te zijn”, aldus Henk Beumer. Momenteel is het bedrijf gevestigd in een tijdelijk pand aan de Julianaweg 9, waar voorheen Country Lochem was gevestigd. De eerste winkel in Lochem staat daarnaast en werd al eerder ontruimd. Het wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Lidl-filiaal. Dat lot wacht ook de tijdelijke winkel waar nu wordt gewerkt, maar dat kan later.

Het nieuwe pand aan de Prins Bernhardweg wordt een stuk groter en dat maakt het mogelijk om het assortiment uit te breiden met het sportieve segment: racefietsen, ATB-fietsen en kleding.

Sluiting winkel Laren

,,Afgelopen voorjaar heeft onze vaste medewerker in Laren besloten om ander
werk te gaan doen. Dat betekende voor ons dat onze vaste bezetting in de winkel
in Laren wegviel”, zo vertelt Beumer. ,,Met het hele traject van de nieuwe winkel in
Lochem in ons achterhoofd, hebben we toen besloten om de winkel in Laren te
sluiten. Met het wegvallen van een goede medewerker konden we niet langer in
3 filialen de service en kwaliteit bieden die we willen.”

Haal- & brengservice

Goossens wil de klanten graag persoonlijke service bieden. Henk Beumer: ,,We hebben ruim vijf jaar geleden gekozen om niet alleen in Borculo te blijven, maar ook in
Laren en Lochem een vestiging te openen. In deze regio – en met name in Laren –
ligt namelijk mijn hart en we hebben er een grote klantenkring. We hopen natuurlijk dat onze trouwe klanten vanuit Laren naar Lochem willen komen.”

Halen en brengen

Voor wie de afstand toch een probleem vormt is er de haal- en brengservice. De kapotte fiets van een klant wordt door een medewerken opgehaald, in Lochem gerepareerd en weer thuis afgeleverd.

Fietsspecialist Goossens is bereikbaar via telefoonnummer: 0573 – 25 73 61.