CDA-raadslid Hermien Wiselius geeft zetel op

0
Hermien Wiselius

LOCHEM – CDA-raadslid Hermien Wiselius heeft maandagavond afscheid genomen. Ze verlaat de raad na ruim anderhalf jaar. De reden is dat ze het raadswerk niet langer kan combineren met haar professionele activiteiten en ze naar eigen zeggen ‘geen half werk kan leveren’. Wie de vrijgekomen plek in de fractie gaat innemen is nog niet bekend.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve sprak haar aan het einde van haar laatste vergadering toe en constateerde dat het scheidende raadslid ‘het sociale hart op juiste plaats heeft zitten’. Niet verwonderlijk want uit de (neven)functies van Hermien Wiselius blijkt al dat ze zich vooral thuis voelt in het sociaal domein.

Functies

Zo is ze directeur/secretaris van de modulaire gemeenschappelijke regeling Sociaal Domein Centraal Gelderland, waarin 11 gemeenten samenwerken. Verder is ze bestuurder, toezichthouder en adviseur/coach bij verschillende organisaties die meest ook in het sociaal domein opereren.

Sociaal domein

In de gemeente Lochem is de laatste jaren veel te doen geweest op dat terrein en Hermien Wiselius was dan ook relatief vaak aan woord. Het ging meer dan eens over Het Plein en ‘t Baken, Delta (Wsw), PlusOV, zorg, Wmo en dergelijke zaken. Van ‘t Erve noemde haar toegewijd, betrokken en tot op het laatste moment bezig met de inhoud.

Niet half

Nadat ze de bloemen van de burgemeester in ontvangst had genomen kwam ze zelf nog vrij uitgebreid aan het woord. Ze begon met te zeggen: ,,Ik heb gewoon te weinig tijd gehad om het goed te doen. En ik kan dingen niet half. Mensen vroegen mij of ik niet wat minder kon doen, maar dat kan ik niet. Het was een lastig besluit maar ik doe hier volgens mij iedereen recht mee.” Met name haar werk bij de genoemde gemeenschappelijke regeling is de afgelopen tijd flink in zwaarte toegenomen.

Kruip in de huid

Ze vroeg de raad en het college om wat vaker in de huid te kruipen van de mensen die de gemeente nodig hebben. “Je zult er maar afhankelijk van zijn. Omdat je zorg nodig hebt, of omdat je in de Wsw zit en hoopt dat er passend werk voor je wordt gevonden als Delta stopt”, aldus Hermien Wiselius.

Nog geen opvolger

Fractievoorzitter Coby Wiltink van het CDA laat desgevraagd weten dat er nog geen opvolger voor het vertrekken de raadslid is gevonden. “Die procedure loopt nog. Daar kunnen we op dit moment nog niets zinnigs over zeggen”, zo klinkt het. Er is nog even tijd, want de eerstvolgende raadsvergadering is pas op 13 januari.