Sportclub Lochem en ING zetten niemand buitenspel

0
Sportclub Lochem, ING

LOCHEM – Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden voor sportbeoefening te betalen. Er zijn weliswaar regelingen om kinderen toch te laten voetballen, maar deze niet altijd goed bekend bij de doelgroep of verenigingen.

Sportclub Lochem en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt de voetbalvereniging over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen bij het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen. Niemand mag, om welke reden dan ook, buitenspel komen te staan, zo is de gedachte.

Voorzitter

Voorzitter Jakob Boelens van Sportclub Lochem: “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen.”

Hij vervolgt: “We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

Contactpersoon

Steffen van Iersel, sponsormanager ING: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Bij Sportclub Lochem is dat penningmeester Gerrit Aanstoot.”

“Het doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat Sportclub Lochem nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen”, aldus Van Iersel.

Meer informatie:
Sportclublochem.nl
ing.nl/niemandbuitenspel