Sportclub Lochem wint; Witkampers verliest

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Twee wedstrijden, 11 doelpunten. In de 3e klasse C won Sportclub Lochem de doelpuntrijke uitwedstrijd van DVV met 3-4. In de wedstrijd tussen OBW en Witkampers vielen 4 doelpunten maar de meeste in het voordeel van de thuisclub: 3-1.

In Duiven opende DVV de score maar niet veel later maakte Ruben Boonk namens de Lochemers de gelijkmaker. De prachtige stiftbal viel van grote afstand precies achter de Duivense doelman. In wielertermen heeft het ‘erop en erover’, want Lochem scoorde in de eerste helft nog drie keer. De 1-2 werd gescoord door Rico Lammerdink uit een penalty na een overtreding op de doorgebroken Etienne de Jager.

Ruststand 2-4

Na dik een half uur spelen kon Nick Brigg aanleggen vanaf de rand van de zestien. Met een fraaie boog belandde de bal in de verre hoek (1-3). Nog voor rust liet de Luc Nijenhuis ook nog de 1-4 aantekenen en leek de wedstrijd gespeeld. DVV kon echter op slag van rust iets terug doen uit een strafschop omdat de scheidsrechter een overtreding zag in een sliding van een Lochemse verdediger (2-4).

Pompen of verzuipen

In de zevende minuut na rust maakte DVV-speler Jordi Lammertink er weer een echte wedstrijd van (3-4). Lammertink maakte ook de twee eerdere treffers voor zijn club. Vanaf dat moment was het pompen of verzuipen voor de Lochemse verdediging. DVV ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Door goed keeperswerk van Gert-Jan Kuiper en enkele hoogstandjes van de verdediging kon de voorsprong worden vastgehouden.

Witkampers

Voor VV Witkampers verliep de zondagmiddag minder goed. In Zevenaar keken de Larenaren al bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. Na amper een kwartier was het al 2-0 door treffers van Sjors Benen en Wouter Gesthuizen. Nog voor rust moest Witkampers verder met 10 man, na twee gele kaarten van Raoul Haijtink.

OBW maakte prompt gebruik van de overtalsituatie: Stan Reichwein schoot de 3-0 binnen uit een penalty. Na de thee werd de bloedeloze strijd slechts opgefleurd door een Larense treffer van Christian Beuzel (3-1).

Winterstop in zicht

Lochem rukt door de overwinning een plaatsje op en staat nu vierde, maar met een wedstrijd meer gespeeld dan de meeste opponenten. Daar komt volgende week verandering in. Dan komt Sportclub Lochem niet in actie. Dit houdt in dat de winterstop is begonnen voor de blauw-gele equipe.

Witkampers is nog niet klaar en treeft volgend weekend aan tegen VV Ruurlo dat dit seizoen niet kan imponeren en momenteel voorlaatste staat.

26 januari: de derby

De winterstop duurt tot 26 januari en dan is het – ijs en weder dienende – eindelijk voor de eerste keer seizoen tijd voor derby tussen Lochem en Laren. De Lochemers spelen dan thuis. Op 29 maart volgt de tweede onderlinge krachtmeting op Larense bodem.