Inbraakpiek rond feestdagen blijft uit

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gevreesde piek in het aantal inbraken rond de feestdagen in de gemeente Lochem is uitgebleven. Tussen 19 december en 1 januari werden geen inbraken geregistreerd. Op Nieuwjaarsdag was er wel weer ééntje.

Brieven
Gemeente en politie waarschuwden inwoners voor de kerst om extra alert te zijn om schimmige figuren met mogelijk louche plannen. Aanleiding waren de 14 inbraken die tussen 8 en 19 december werden gepleegd. Het inbrekersgilde sloeg toe in Eefde, Gorssel en Epse. De politie bezorgde in de betrokken straten brieven om de bewoners te waarschuwen.

Dank
Of de waarschuwingen hebben bijgedragen aan het uitblijven van (veel) nieuwe inbraken is niet te controleren. Toch spreekt de gemeente Lochem van een mooi resultaat. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve zal woensdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente stilstaan bij de ontwikkelingen. Hij zal inwoners die tips hebben gedeeld via bijvoorbeeld de Buurt-WhatsApp-groepen en ieder die mogelijk extra alert is geweest en zich de tips heeft aangetrokken bedanken tijdens zijn rede.

Ook zal de burgemeester iedereen vragen om de aandacht hiervoor vast te houden en verdachte zaken direct door te geven aan de politie.