Pand Rabobank Markt Lochem is verkocht

0
De voormalige Rabobank aan de Markt (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het voormalige pand van de Rabobank aan de Markt in Lochem is verkocht. Er ligt zelfs al een plan dat het gebouw van het ‘lelijke eendje moet veranderen in een mooie zwaan’, zo blijkt uit een brief aan omwonenden. Details over dat plan ontbreken nog.

Plan
De brief komt van Vastgoed Maatschap De Oude Kluis uit Blaricum en is ondertekend door Huub Maas. Er is in te lezen dat de aankoop inmiddels is bezegeld en dat er samen met I_KB Architecten een plan is ontwikkeld dat past binnen het huidige bestemmingsplan. De Welstandscommissie heeft dit plan de vrijdag voor kerst kunnen inzien. Volgens kopers leidde dit tot enthousiaste reacties.

Presentatie
Donderdagavond (5/1) wordt het plan gepresenteerd aan omwonenden in het Raadthuys. Binnen de mogelijkheden kan het plan nog worden aangepast aan de wensen van omwonenden. Veel tijd is daar niet meer voor want het definitieve plan wordt volgende week donderdag ter goedkeuring ingediend bij de Welstandscommissie. Dat is in het geval van Lochem overigens Het Gelders Genootschap.

Oude Kluis
Over de Vastgoed Maatschap De Oude Kluis is weinig bekend. Op hetzelfde adres in Blaricum is het bedrijf Widget World Wide gevestigd, eveneens van Huub Maas. Zijn partners daarin is Dennis Heijn, zoon van de in 1987 vermoorde Gerrit Jan Heijn. Dennis Heijn werkte eerder bij Heineken en schreef het boek ‘Je kan bomen alleen ontwijken als je vaart hebt’ over innovatief ondernemen.

I-KB Architecten is het bedrijf van Ilse Klein Brinke en is gevestigd in Kasteel Ampsen.

Bestemmingsplan
Het pand van de Rabobank vormt een compleet front van de Lochemse Markt en staat al jaren nagenoeg leeg. Momenteel is alleen Van Boxtel Hoorwinkel er nog gevestigd. Het bestemmingsplan in het centrum van Lochem biedt ruime mogelijkheden voor detailhandel, wonen, horeca en kantoren.