PvdA stelt vragen over toegenomen aantal inbraken

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – De PvdA-fractie in de Lochemse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld over signalen die wijzen op een toegenomen aantal woninginbraken in Lochem. De afgelopen weken kwam dit onder meer naar voren via buurtpreventie-apps. De vragen gaan onder meer over de politiecapaciteit.

De PvdA schrijft dat er signalen van bewoners komen dat, na melding van verdachte situaties, geen actie wordt ondernomen door de politie. Dat het aantal inbraken stijgt naar mate de dagen korter worden is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De bezorgdheid stijgt door signalen dat de politie problemen heeft met de capaciteit. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve meldde onlangs nog dat veel capaciteit nodig is voor demonstratie en voetbalrellen elders in het land en dat dit ten koste gaat van de bezetting.

Veiligheid

De PvdA wil van het college van B&W weten of het de toename van het aantal inbraken in de afgelopen herkend. En, zo ja, wat het college gaat doen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van inwoners zo goed mogelijk wordt gewaarborgd.

Verder wordt gevraagd of de situatie is besproken in de lokale driehoek (burgemeester, politie, OM). Dan volgt de vraag over de capaciteit die nodig is om zowel preventief op te treden als in actie te komen bij inbraken en verdachte situaties. Ten slotte wil de PvdA weten wat het college gaat doen om inwoners te waarschuwen en alert te maken om nieuwe inbraken te voorkomen.