Winterschool in bieb Lochem: vier digitale doe-lessen

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – In februari houdt de Bibliotheek de Winterschool Lochem, onder het motto: ‘Met de Winterschool Weet je van Wanten.’ Iedereen die hulp kan gebruiken bij het gebruik van internet kan meedoen met deze digitale doe-lessen.

De cursus wordt gegeven op vier donderdagochtenden, vanaf 2 februari, en gaat over allerlei digitale onderwerpen. Deelnemers kunnen de aanwezige kennis nog eens doornemen maar doen ook nieuwe vaardigheden op.

Aanmelding kan per ochtend maar meedoen aan alle vier de ochtenden is ook mogelijk. Op het programma staan:

  • zoeken en vinden op internet: met tips voor Google en aandacht voor de betrouwbaarheid van informatie op websites.
  • gebruiken van website en apps van de Bibliotheek: met uitleg over zoeken en reserveren in de catalogus, apps van de Bibliotheek en het lenen van e-books.
  • werken met DigiD en websites van de overheid: waarin mijn-omgevingen, aanvragen DigiD, afspraak maken bij gemeente Lochem, en de berichtenbox van de overheid aan de orde komen.
  • digitale veiligheid: over privacy en phishing, wachtwoorden en sociale media.

Deelname kost 5 euro per ochtend voor leden en 7,50 euro voor niet-leden van de bibliotheek. De cursusochtenden zijn op 2, 9, 16 en 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Lochem, Dr. Rivestraat 3.

Meer informatie en/of aanmelden: info@graafschapbibliotheken.nl, telefonisch via 0573-252727 of online via www.graafschapbibliotheken.nl/educatie.