IJsjes & Zo donderdag open en zaterdag speciale actie

0
Henk Jan Kreunen van IJsjes & Zo is klaar voor de start (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – IJsjes & Zo opent donderdag (11/4) de deuren. Eigenaar Henk Jan Kreunen is maandenlang bezig geweest om het interieur van het pand aan de Molenstraat op te frissen en te moderniseren. Hij is erg blij met het resultaat en geeft zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur gratis ijs weg aan iedereen die IJsjes & Zo liked of volgt op Facebook en Instagram (details onderaan dit bericht).

De van oorsprong uit Borculo afkomstige Kreunen werkte jarenlang als chefkok in (sterren)restaurants in het westen van het land. Eind vorig jaar viel zijn oog op het karakteristieke pandje aan de Molenstraat, dat al een historie als ijssalon heeft, onder de namen Mino en Toscana.

Vers bereid

In de eigen ijs-makerij – die overigens vanuit de zaak goed zichtbaar is – wordt vers ijs bereid. Dat begint met de rauwe melk van de biologische boerderij Urtica/De Vijfsprong op het Grote Veld. Die melk wordt ter plekke gepasteuriseerd en gehomogeniseerd. Dat zorgt voor een vol en romig ijs. Daarna volgt verdere bereiding in deels bijna antieke Italiaanse ijsmachines.

Smaken

Qua smaken is heel veel mogelijk. ,,Ik ga de komende tijd proberen uit te vinden wat Lochemers en toeristen het lekkerst vinden”, zegt Henk Jan Kreunen. In de zaak zijn een aantal zitjes gecreëerd en buiten is uiteraard plaats voor een terrasje. Ter plekke worden ijscoupes geserveerd of goede Italiaanse koffie met bonbon en zelfs pannenkoeken.

Leonidas bonbons

Qua bonbons valt er veel te kiezen. In een fraai ogende en op maat gemaakte vitrine worden 24 soorten van de befaamde Leonidas bonbons aangeboden. Die kunnen los of in mooi cadeauverpakking worden gekocht. Verder zijn er typische Italiaanse producten zoals koffie en pasta’s voor thuisgebruik te koop. Ook wat dit assortiment betreft gaat Kreunen de plaatselijke ‘markt’ voorzichtig verkennen.

Voor (bedrijfs)feesten en partijen heeft IJsjes & Zo een mooie oude ijskar beschikbaar.

Gratis ijs

De openingstijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Donderdag zwaaien de deuren open vanaf 11 uur. En komende zaterdag (13 april) is er een speciale actie: gratis ijs van 16.00 en 18.00 uur. Iedereen die dan komt mag 1 bolletje ijs kiezen. Als tegenprestatie vraagt Henk Jan Kreunen een like op Facebook en/of Instagram. Maar wie niet over sociale media kan beschikken kan zaterdag ook persoonlijk zijn of haar duim omhoog komen steken en vervolgens een ijsje proeven. Zolang de voorraad strekt en strikt binnen de genoemde tijden.

Website IJsjes & Zo: ijsjesenzo.nl
Facebookpagina: KLIK HIER
Instagram: KLIK HIER