Ides of May onder andere naam verder met zanger Herman Priester

0
Herman Priester in november 2016 tijdens de reünie van Boys to Bounce (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Lochemse band Ides of May, die onlangs zanger Ap Daalmeijer verloor, gaat verder met Herman Priester. Dat heeft de band donderdag via Facebook bekend gemaakt. Een nieuwe naam is er nog niet.

Auditie
De bandleden hebben unaniem voor Priester gekozen na een auditie die als zeer positief werd ervaren. Na enige bedenktijd heeft ook de zanger zelf ja gezegd. Volgens de overige bandleden past Herman ook als persoon goed bij de band past.

Roadrunners
Herman Priester speelde in het verleden al samen met gitarist Maarten Emmen en drummer Jeroen mensen in de The Roadrunners. Het Lochemse publiek kent Priester als zanger van Boys to Bounce, dat vorig jaar na lange tijd weer even bij elkaar kwam voor een reünie van discotheek ‘t Luifeltje/Cornerclub. Hij was de afgelopen jaren ook voorman van de band Vunzing.

De overige leden daarvan speelden eerder onder meer in de Jan Ottink Band. Herman Priester en gitarist Buddy Wendersteyt verlieten de band zo’m half jaar geleden. Vunzing is doorgegaan met Daniël Wansink (zang en gitaar).

Herman Priester is momenteel op vakantie en lastig bereikbaar. LochemsNieuws heeft zo snel mogelijk contact met hem voor een toelichting op zijn keuze.

Keidagen
Hij werd overigens ook erg bekend in Lochem door zijn rol als presentator van vele Keidagen-avonden waar veel Lochemse muzikanten – in wisselende bezettingen – aan meededen. In het dagelijks leven is hij treinmachinist.

 Peter Kosstede
De bandleden van de Ides of May laten ook weten dat bassist Peter Kosstede is teruggekomen op zijn besluit om ermee te stoppen. De bezetting van de momenteel dus nog naamloze band is:
Herman Priester – zang
Maarten Emmen – gitaar
Robert Beukers – gitaar
Peter Kosstede – basgitaar
Jeroen Mense – drums