Honderden bewijzen Ap(pie) Daalmeijer laatste eer

0
Velen namen afscheid van Ap(pie) Daameijer (foto: LochemsNieuws)

ZUTPHEN/LOCHEM – Honderden mensen bewezen de eind vorige week overleden Lochemse muzikant Ap(pie) Daalmeijer dinsdagavond de laatste eer. Dat gebeurde in crematorium De Omarming in Zutphen.

Herinneringen
Velen schoven aan in de rij en wachtten geduldig voordat ze aan de beurt waren om het herinneringsboek te tekenen. Dat duurde bij sommigen even, want er werden persoonlijke herinneringen opgeschreven. In de aula van het crematorium stond de (gesloten) kist van de overledene met daarnaast een levensgrote cover van het boek ‘Appie Daalmeijer, een Achterhoekse poplegende’.

The Blues
Op de wand boven de kist werd een opname van een concert van de Ides of May geprojecteerd. Zo konden de bezoekers Ap nog één keer zien in zijn element; het podium. Velen bleven even hangen in de zaal om te luisteren en te kijken naar de zo kenmerkende gebaren van Appie als hij ‘the blues’ zong.

Afscheid
Vervolgens was er gelegenheid om de familie te condoleren. En buiten wachtten de overige muzikanten van de Ides of May de bezoekers op. Ferme handdrukken, innige omhelzingen, een traan maar toch ook een lach bij de goede herinneringen die werden gedeeld. Het was een waardig afscheid onder vrienden en fans.

Ap Daalmeijer werd 67 jaar en bezweek vorige week aan een ongeneeslijke ziekte. Hij had pas kort geleden gehoord wat hem mankeerde en er bleek niets meer aan te doen. Hij wordt in besloten kring gecremeerd.