Huize Stijgoord verkocht aan nog onbekende ondernemers

0
Huize Stijgoord ligt tussen het natuurgebied de Marke en de Goorseweg (foto: LochemsNIeuws)

LOCHEM – Huize Stijgoord, de witte villa die al enige tijd wat eenzaam op het gelijknamige kantorenpark aan de Goorseweg staat, is verkocht. Dat heeft de gemeente Lochem donderdag (3/12) bekend gemaakt. De kopers blijven nog onder de radar, maar de gemeente meldt dat het gaat om ‘Achterhoekse ondernemers die er een innovatief kantoor van willen maken.’

De gemeente spreekt van een stimulans voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein onder de rook van Friesland-Campina en vlakbij Berkel en natuurgebied de Marke. Verder staan daar een parkeergarage van Wila en sinds afgelopen zomer een kantoor van het Lochemse bedrijf Olbecon.

Aanwinst

Wethouder Economie, Eric-Jan de Haan: “Een nieuwe stap in de invulling van het kantorenpark, zoals we dat voor ogen hebben. Het kantoor biedt ruimte voor nieuw ondernemerschap aan de Berkel. Een aanwinst voor Lochem en er is weer toekomst voor Huize Stijgoord.”

Landmark

De villa is een gemeentelijk monument van omstreeks 1890 met de bestemming ‘gemengde doeleinden’. De onbekende kopers gaan de villa grondig opknappen en willen er een ‘landmark’ van maken. Naar verluidt willen de nieuwe eigenaren naar buiten treden als ze hun ideeën verder hebben uitgewerkt.

Stijgoord

De gemeente geeft op kantorenpark Stijgoord verschillende kavels uit. De grootte daarvan staat niet bij voorbaat vast. Daar mag de koper zelf over meebeslissen. Stijgoord is bedoeld voor kleinschalige bedrijvigheid. Dat kunnen kantoren zijn. Maar ook functies zoals een sportschool, wellnesscentrum of lichte horeca zijn toegestaan.