Huis van Sint Nicolaas komt via video en krant naar je toe

0
De rollen zijn even omgedraaid: Burgemeester Sebastiaan van 't Erve heeft een cadeautje voor Sinterklaas (foto: LochemsNieuws)

LAREN/LOCHEM – Huis Verwolde bij Laren is voor de vijfde keer Het Huis van Sint Nicolaas’. Dit jaar is het allemaal anders dan anders, dus komen de kinderen niet naar sinterklaas maar komt sinterklaas naar de kinderen. Via een krant en een video. De krant werd dinsdag gepresenteerd en de video verschijnt eind deze maand.

Sinterklaas zegt: “Kinderen zijn helemaal gewend dat ze dingen op een iPad of een telefoon doen. Voor hen is het heel normaal dat ze mij via die weg zien. Ouders hebben daar misschien iets meer moeite mee.”

Burgemeester

In Huis Verwolde ontving sinterklaas dinsdag niemand minder dan burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve van de gemeente Lochem. De rollen waren even omgedraaid. Sinterklaas kreeg nu eens zelf cadeautjes. In een van de pakjes zat een cheque van 800 euro voor de Stichting Huis van Sint Nicolaas’. De goedheiligman was er zichtbaar blij mee. Het bedrag is beschikbaar gesteld door uitgever Fulltime Media van de krant.

In een ander pakje zat het eerste exemplaar van de speciale krant die deze week huis-aan-huis wordt bezorgd in Lochem, Laren, Barchem, Almen, Harfsen, Kring van Dorth en in Borculo. Er liggen ook exemplaren bij diverse winkels en op andere locaties in de regio.

Tekeningen

Omdat sinterklaas het niet kan laten, had hij toch ook een cadeautje voor de burgemeester: een chocoladeletter. Het was een ‘S’, van zowel sinterklaas als Sebastiaan. Sint bedankte ook nog even alle kinderen die via de burgemeester tekeningen bij hem hebben bezorgd. Hij vond ze prachtig.

De krant is een uitgave van Fulltime Media. “Het idee van een speciale krant was er al voordat corona om de hoek kwam kijken. Aanleiding van het eerste lustrum van Het Huis van Sint Nicolaas”, zegt Mattijs Janssen namens de uitgever. De krant biedt een terugblik op de afgelopen jaren en is grotendeels gericht op kinderen en het gezin. Zo is onder meer de ‘ouderwetse’ sinterklaaspuzzel terug waarbij stukjes uit advertenties in de krant aan het betrokken bedrijf moeten worden gekoppeld. De hoofdprijs is een televisie van Expert Lochem.

Kleurplaat

De kleurplaat uit de krant kan worden ingeleverd bij de Regiobank aan de Nieuwstad. Daar ligt voor alle kinderen een tas met presentjes klaar. De krant wordt ook verspreid onder leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van alle basisscholen in de kern van Lochem en de Prins Willem Alexanderschool in Laren.

Dinsdag werd bijna de hele dag gefilmd in Huis Verwolde. Uiteraard spelen sinterklaas en zijn pieten daarin de hoofdrol maar ook de burgemeester doet mee. Het avontuur wordt eind deze maand gepubliceerd op de Facebookpagina van Het Huis van Sint Nicolaas en op Youtube.

De krant is online te lezen via: fulltime-media.nl/specials/