Monuta Kamperman start met drive through condoleance

0
Monuta-Kamperman aan de Zutphenseweg (bron: monuta.nl)

LOCHEM – Monuta Kamperman in Lochem biedt sinds dinsdag (14/4) de mogelijkheid tot drive through condoleances. Vanuit de auto kunnen mensen hun laatste groet brengen aan de overledene en hun medeleven betuigen aan de naaste familie. Zo kunnen nabestaanden in deze tijden van corona toch een condoleance houden en wordt anderen de kans om afscheid te nemen van de overledene niet ontnomen.

Laatste groet

“We vinden het een fijne gedachte dat een familie toch een condoleance kan organiseren waarbij vanuit de auto een laatste groet gebracht kan worden. Buren, vrienden en collega’s hebben nu meestal geen kans om nog afscheid te nemen en de condoleance uit te spreken naar de naaste familieleden”, zegt Wilko Eijkelkamp van Monuta Kamperman.

Hij vervolgt: “Zo ineens je sportmaatje niet meer zien, of de lege stoel op de werkplek. Ook voor het rouwproces van hen is het goed om afscheid te kunnen nemen van iemand die zo dichtbij staat in hun leven. Daarom vinden we dat iedereen de kans moet krijgen in deze tijd om persoonlijk afscheid te nemen. Op afstand, dichtbij.”

Aan de regels houden

Nabestaanden moeten zich aan de corona-maatregelen houden, waardoor een uitvaart momenteel vaak er heel anders dan gewenst uitziet. Er mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn en ook dan moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.  Lichamelijk contact wordt afgeraden. De condoleance die meestal volgt op een dienst moet om die reden achterwege blijven. Dit heeft gevolgen voor de beleving van de nabestaanden en mensen die een band hadden met de overledene.

Monuta Kamperman kan door de ligging en de ruimte rondom het pand aan de Zutphenseweg in Lochem nu een drive through condoleance faciliteren. Dit kan zowel met als zonder aanwezigheid van de naaste familie.

Meer informatie

Voor de mogelijkheden kan contact worden opgenomen. Monuta Kamperman is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 0573 – 45 13 13 en per e-mail via lochem@monuta.nl.

Ook uitvaartondernemers uit de regio kunnen de drive through condoleance boeken bij Monuta Kamperman.