Het Hart Eefde in de race voor ‘Dorpshuis van het Jaar’ [video]

0
Beheerde Barry de Weerd van Het Hart poseerde voor de flyer die is verschenen.

EEFDE – Dorpshuis Het Hart in Eefde is genomineerd voor de titel ‘Dorpshuis van het Jaar Gelderland’. Omroep Gelderland besteedt in verschillende uitzendingen aandacht aan de zes genomineerde dorpshuizen. In de uitzending van 7 november staat Het Hart centraal.

Klik HIER om Het Hart nu te steunen. 

De winnaar wordt op 12 december tijdens een uitzending van Omroep Gelderland bekend gemaakt door gedeputeerde Bea Schouten. De winnaar ontvangt 2500 euro en een groot feest. Eefde neemt het op tegen BMV Mariënvelde, dorpshuis de Horst in Horssen, het Gildehuis in Lobith, dorpshuis Rheden en Kulturhus de Wanne in Beltrum.

Lees verder onder de afbeelding:

De flyer die mensen oproept om op Het Hart te stemmen.

Vakjury
Er kan sinds dinsdagavond (24/10) gestemd worden. Beheerder Barry de Weerd van Het Hart vertelt dat oud-bestuurslid Hannelore Majoor het balletje aan het rollen heeft gebracht. Een vakjury onder voorzitterschap van gedeputeerde Bea Schouten heeft de 6 finalisten geselecteerd. ,,Daarbij waren trefwoorden als verbinden, samenbrengen, duurzaamheid en inspiratie belangrijk”, aldus De Weerd.

Duurzaamheid
Hij vertelt dat de jury de deelnemers onder meer heeft ondervraagt over duurzaamheid. ,,Daarbij gaat het niet alleen om het gebouw maar ook over de organisatie. Zo wordt gevraagd of het bestuur een toekomstvisie heeft en kan aangeven hoe het dorpshuis er over 10 jaar voor staat.”

Beheerders
De beheerders van de 6 dorpshuizen die zijn genomineerd voor de titel hebben in 2 dagen een ronde gemaakt langs de verschillende locatie. De Weerd: ,,We beoordeelden elkaar en dat varieerde van de koffie tot het gebouw.” De mening van de vakjury en de beheerders tellen elk voor een derde. Het overige deel komt voor rekening van mensen die de moeite nemen om te stemmen.

Tijdens de rondgang van de beheerders was de camera van Omroep Gelderland erbij. Ook in Eefde wordt gefilmd. Er worden onder meer een aantal portretten van sleutelfiguren gemaakt. In de uitzending van 7 november wordt gedurende 20 tot 30 minuten uitgebreid stilgestaan bij Het Hart.

Promotie
In Eefde wordt nu geprobeerd om zoveel mogelijk mensen te bewegen om hun stem uit te brengen op Het Hart. Er is een flyer gemaakt en een nieuwsbrief verspreid. En er is de nodige aandacht in de regionale media. Verder hoopt Barry de Weerd op de kracht van het grote netwerk dat gebruikers van Het Hart hebben op sociale media. ,,Via Facebook wordt het al flink gedeeld en dan wordt het al snel een olievlek waarmee je veel mensen bereikt”, zo zeg hij.

Alliantie
De strijd is georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie bestaat uit vier organisaties: DKK Gelderland, Plattelandsjongeren Gelderland, Spectrum, partner met elan en Zorgbelang Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie wordt gefinancierd door de provincie Gelderland.

Bekijk hieronder promo-video van Omroep Gelderland