Stadshuus in finale ‘Dorpshuis van het jaar 2019’

1
Het Stadhuus is finalist van 'Dorpshuis van het jaar 2019' (bron: Omroep Gelderland)

LOCHEM – Noem Lochem een dorp en je hebt gedoe met de inwoners. Maar de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’ zien ze bij ‘t Stadshuus wel zitten. Klinkt ook best cool: Stadshuus als beste dorpshuis. En… ‘we’ zitten in de finale!

Het Stadshuus is een van de zes finalisten voor de door Omroep Gelderland, de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en de provincie Gelderland opgezette strijd die inmiddels toe is aan de derde editie. In 2017 haalde Het Hart in Eefde ook al eens de finale. Het Stadshuus neemt het dit jaar op tegen soortgelijke accommodaties in Renkum, IJzerlo, Rietmolen, Arnhem en Heerwaarden.

Op televisie

Presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland doet de komende tijd verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én natuurlijk de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2019’.

Thema’s

De deelnemers moeten aan de hand van 3 thema’s bewijzen dat ze de beste zijn. Deze thema’s zijn: sport & bewegen, toegankelijkheid en uitstraling.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op: www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Super! Gefeliciteerd allemaal. En nu maar hopen dat jullie winnen. Heel veel succes.

Comments are closed.