Goossens Lochem viert 1e verjaardag in nieuwe pand

0
Anton Hoevers (l) en eigenaar Henk Beumer in de winkel aan de Prins Bernhardweg in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Zaterdag (18/12) viert fietsenwinkel Goossens de eerste verjaardag in het voormalige pand van Lidl aan de Prins Bernhardweg in Lochem. Precies een jaar geleden werd de opening ruw doorkruist door een totale lockdown die alle niet-essentiële winkels gesloten hield. Het verjaardagsfeestje blijft ook nu nog enigszins bescheiden, maar het gaat zeker niet ongemerkt voorbij.

Tussen 18 en 31 december kunnen betalende klanten hun kassabon achterlaten om mee te dingen naar een gratis stadsfiets die wordt verloot. Verder worden een aantal fietsen afgeprijsd en zijn er de nodige ‘decemberknallers’ te vinden in de winkel. Daarbij gaat het voornamelijk om accessoires voor elke fietser. Om de uitgestelde opening voor iedereen zichtbaar te maken staat er zaterdag een ballonnenboog voor de ingang.

Bewogen jaar

Het was in alle opzichten een bewogen jaar. Sinds (-in) januari toen er eindelijk klanten ontvangen mochten worden kwamen er veel positieve reacties op de grote en fraai ingerichte winkel. “Zelfs nu komen er nog bijna wekelijks mensen binnen die wel eens willen zien hoe de supermarkt van toen er nu uitziet. Dat leidt tot veel verbaasde en enthousiaste reacties. We zijn dan ook enorm trots op onze winkel en deze locatie”, zegt Anne Beumer. Zij doet de PR en marketing voor de zaak van haar vader Henk Beumer.

De nieuwe winkel kwam in plaats van de eerdere vestigingen in Laren, Borculo en aan de Julianaweg in Lochem. Borculo was in 1971 overigens de bakermat van Goossens. In 1996 nam Henk Beumer de zaak over van Benny Goossens. De Larenaar werkte toen al 15 jaar bij de zaak in Borculo.

Haal- en brengservice

De klanten uit Laren en Borculo weten de winkel in Lochem nog altijd goed te vinden. Met de haal- en brengservice hoeft de afstand geen bezwaar te zijn als het om onderhoud of reparatie gaat. Corona zorgt momenteel helaas voor wat leverproblemen van onderdelen. Dat geldt ook voor de aanvoer van vooral sportieve fietsen, waaronder racefietsen en mountainbikes. “Maar we vinden altijd wel een oplossing voor onze klanten, daar werken we hard voor”, aldus Anne Beumer.

Corona zorgt overigens niet alleen voor problemen. De vraag naar fietsen is enorm gestegen tijdens de crisis. Wandelen en fietsen zijn erg populair in tijden dat andere vormen van vertier uitgesloten zijn. Ook vakanties in eigen land zijn populair en parken als Europarcs en Ruighenrode zitten vaak vol. Dat zorgt voor een enorme vraag naar huurfietsen. Goossens verhuurt ook mountainbikes en merkt dat de populaire MTB-route die langs Lochem en Barchem loopt veel liefhebbers trekt.

Elektrische fietsen

“De stijgende lijn zat er de afgelopen jaren toch al in, maar corona heeft de vraag laten exploderen”, zo zegt Anne. Vader Henk constateert dat vooral de verkoop van elektrische fietsen een vlucht heeft genomen. Hij zegt: “De verhouding stadsfietsen en e-bikes is inmiddels 20 om 80 procent.”

Goossens heeft 12 mensen in vaste dienst en een aantal zaterdag- en vakantiehulpen. De meeste medewerkers hebben veel ervaring en zorgen voor deskundige reparaties en een professioneel advies voor wie op zoek is naar een nieuwe fiets.

Goossens Lochem
Prins Bernardweg 11
7241 DH Lochem
telefoon: 0573 25 73 61

e-mail: info@goossenslochem.nl
Website: www.goossenslochem.nl
Faceook: www.facebook.com/GoossensLochem