Weekmarkt Lochem tijdelijk naar Prins Bernhardweg

0

LOCHEM – De weekmarkt van Lochem gaat tijdelijk verhuizen vanwege de werkzaamheden op de Markt. Vanaf woensdag 30 augustus is de markt elke woensdag tussen 8.00 en 13.00 uur te vinden op het parkeerterrein aan de Prins Bernhardweg, naast fietsspecialist Goossens. Dit duurt naar verwachting tot januari 2024.

De werkzaamheden aan de Markt komen in een fase dat er geen plaast is voor de weekmarkt. De tijdelijke locatie ligt dichtbij het centrum en nabij een aantal supermarkten. De biologische markt op de zaterdag blijft gewoon op de markt. Afhankelijk van de plaats waar gewerkt wordt kan dit op een andere plek zijn dan bezoekers gewend zijn.

Aanleg fontein

Door de tijdelijke verplaatsing van de weekmarkt kan de aannemer aan de slag met onder andere nieuwe bestrating, aanleg groen en het aanleggen van de geplande fontein. De nieuwe inrichting moet het plein aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers. Er komt meer eenheid tussen de grote markt, kleine markt en het gedeelte ten noorden van de kerk.

De voortgang van het project is te volgen via de BouwApp. Hierin wordt melding gemaakt van nieuws over het project en van stappen in het proces. De app te downloaden op telefoon of tablet via onderstaande links:

Klik HIER voor Apple iOS
Klik HIER voor Android

  • Open de app en zoek naar ‘Herinrichting Markt Lochem’
  • Open het project en klik op ‘volgen’
  • Selecteer de betreffende doelgroep

Via de Bouwapp zijn ook andere infrastructurele projecten in de gemeente te volgen, zoals bijvoorbeeld de werkzaamheden aan de rondweg.

Op www.lochem.nl/markt zijn het ontwerp, een tekening en de fasering en planning van de herinrichting van de Markt te zien.