Gloedvol herdenkingsconcert voor trompettist Rini Swinkels [video]

0

LOCHEM/BARCHEM – De (muzikale) vrienden van de begin maart overleden Lochemse trompettist Rini Swinkels hebben zaterdagmiddag (31/3) afscheid genomen met een gloedvol herdenkingsconcert bij De Heksenlaak in Barchem. De bijgaande video bevat een fragment van ruim 2 minuten.

Eigen werk
Rini Swinkels had de hand in bijna alle uitgevoerde muziek; als componist of als arrangeur. Het podium was tijdens de hele bijeenkomst gevuld met veel muzikanten en vooral blazers. Met name de laatst optredende gelegenheidsbigband, met louter professionele muzikanten, maakte veel indruk bij het publiek dat uit een paar honderd mensen bestond.

Gedreven
Presentator Bennie Waanders, had de nodige anekdotes over het muzikale leven van zijn overleden collega verzameld. Daaruit bleek dat Rini een zeer gedreven musicus was die het beste uit iedereen probeerde halen. Hij vertelde de mensen met wie hij werkte de waarheid als het niet naar zijn zin was, maar deed dat met veel humor en nooit kwetsend.

Stil
Waanders, die eerder het boek ‘Appie Daalmeijer, een poplegende uit de Achterhoek’ schreef, zei na afloop: ,,Appie dood…, Rini dood…, het wordt stil in Lochem.”

Beeld van het herdenkingsconcert voor Rini Swinkels (foto: LochemsNieuws)