Glasvezel voor Aalsvoort, Kwinkweerd en Larenseweg

0
Foto ter illustratie (bron: pixaby.com)

LOCHEM – De bedrijven op Aalsvoort, Kwinkweerd en een deel van de Larenseweg/Hoeflingweg krijgen binnenkort supersnel internet. Broekhuis Automatisering uit Holten en Bright Access uit Enschede gaan het aanleggen. Volgens deze bedrijven is een zakelijke aansluiting bij hen tot wel de helft goedkoper dan bij andere aanbieders.

150 euro
Het gaat om een aansluiting waarvoor 150 euro per maand moet worden betaald, naast eenmalige aansluitkosten. Het is een open aansluiting met vrije keuze voor providers en diensten. Broek Automatisering biedt diensten als bellen via internet, backupservices en allerlei clouddiensten. Door het opzeggen van andere telefoon- en internetabonnementen kan een bedrijf de kosten aanzienlijk drukken.

Contracten
Bright Access werkt anders dan veel soortgelijke bedrijven niet volgens het principe van voldoende deelnemers (vraagbundeling). De kabel wordt aangelegd en wie een aansluiting wil kan die op elk gewenst moment krijgen. Er zijn al enkele contracten met bedrijven getekend. 

Procedures
Wanneer de aanleg daadwerkelijk begint hangt af van de lopende procedures. De locatie van het glasvezelknooppunt is bekend. Broekhuis Automatisering denkt binnenkort te kunnen beginnen met het aansluiten van bedrijven.

Buitengebied
De gemeente Lochem wil dat iedereen in de gemeente toegang krijgt tot snel internet. Naast het buitengebied zijn veel bedrijventerreinen daar nog van verstoken. De aansluiting van percelen in het buitengebied is nog onzeker. Het bedrijf CIF dat hiervoor zou zorgen zegt meer tijd nodig te hebben. Het bedrijf heeft problemen met rendabiliteit en heeft het vastrechttarief al moeten verhogen van 9,95 naar 12,95 per maand.