Medewerkers Viverion getraind in omgang met dementie

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De komende 20 jaar groeit het aantal mensen met dementie landelijk naar verwachting van zo’n 260.000 naar ongeveer 550.00. Hoewel er hard wordt gewerkt aan medische oplossingen is het nodig om de samenleving voor te bereiden op deze ruime verdubbeling. Woningcorporatie Viverion gaat medewerkers trainen om (voortekenen) van dementie te herkennen.

Diagnose
Na de schok van de diagnose voor de betrokkene zelf, blijkt in de praktijk dat ook de partner, familie, vrienden en omstanders geconfronteerd worden met een nieuwe werkelijkheid. Zij kunnen in een isolement terechtkomen doordat degene met dementie anders kan reageren dan verwacht.

Contacten
Home Instead Thuisservice
heeft als belangrijk uitgangspunt het ‘aangezicht van ouder worden te veranderen’. Onderdeel daarvan is het verzorgen van trainingen voor medewerkers van organisaties waar senioren over de vloer komen. Viverion gaat gebruik van van de kennis van Home Instead vanwege de vele contacten met ouderen die hun woning huren van de corporatie. 

Reageren
Medewerkers worden getraind waardoor ze straks beter in staat gedrag dat hoort bij (beginnende) dementie te herkennen en daar adequaat op te reageren. De trainingen passen ook bij het voornemen van de gemeente Lochem om een Dementievriendelijke Gemeente te worden.

Hulpvraag
Home Instead Thuisservice maakt het mogelijk dat senioren met een hulpvraag zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In de regio Deventer-Lochem-Zutphen wordt dit gerealiseerd door Doret Geutjes en Eric van Putten.

Zij zijn te bereiken via 0573-459547 of info.dlz@homeinstead.nl.