Gemeente Lochem stelt een nieuw mobiliteitsplan op

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem stelt een nieuw mobiliteitsplan op voor de komende 10 jaar. Deze visie op verkeer en vervoer bevat ook een concreet uitvoeringsprogramma. Via het burgerpanel LochemSpreekt wordt inwoners om hun mening gevraagd. Via het Lochemse Zaken Panel krijgen ook ondernemers de gelegenheid zich uit te spreken.

Wethouder mobiliteit, Eric-Jan de Haan: “Onze gemeente is aan een nieuw mobiliteitsplan toe. Met aandacht voor de uitdagingen van deze tijd en de technische mogelijkheden. Denk aan veiligheid en toegankelijkheid van onze kernen, maar ook bereikbaarheid en duurzaamheid. Ik ben heel blij dat we ermee aan de slag gaan. En ik vind het belangrijk dat we inwoners om hun inbreng vragen.”

Behoeftes

Met een enquête via Lochem Spreekt haalt de gemeente behoeftes op en kijkt waar de prioriteiten liggen op het gebied van mobiliteit. Wordt er te hard gereden in uw kern? Kent u knelpunten voor verkeersveiligheid? Is het prettig fietsen in de gemeente Lochem? En wat heeft u nodig om (nog) duurzamer te reizen? De vragenlijst kan tot en met zondag 11 juli worden ingevuld.

Elke deelnemer ontvangt via e-mail als eerste de uitkomsten van het onderzoek. Liever geen lid van het panel, maar wilt u wel deelnemen aan het onderzoek? Ga dan naar
www.moventem.nl/mobiliteitlochem. Daar kunt u de vragenlijst invullen, ook als u geen lid bent.

Bijeenkomsten

De gemeente spreekt verder met zogeheten stakeholders, zoals dorpsraden en belangenverenigingen. Alle opgehaalde informatie wordt deze zomer verwerkt. In het najaar volgen een aantal bijeenkomsten waarbij verder wordt gepraat met inwoners en organisaties.

Volg de resultaten en ontwikkelingen rondom ons mobiliteitsplan op www.lochem.nl/mobiliteitsplan.

Meedoen aan Lochem Spreekt?
Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen met het onderzoek van Lochem Spreekt. Aanmelden gaat als volgt: Ga naar www.lochemspreekt.nl, aanmelden is gratis. De deelnemers krijgen een e-mail zodra er een onderzoek start.

Meedoen kan ook op papier. Inwoners nemen dan contact op met Moventem. Het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, telefoon (0575) 76 02 27. Zij krijgen de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek toegestuurd op hun huisadres.

Meer informatie op www.lochem.nl.