Druktemonitor Gelderland vanaf nu actief

0
Momentopname uit de Druktemonitor over de Lochemse Berg

LOCHEM/ARNHEM – Druktemonitor Gelderland is vanaf nu actief en bestrijkt de hele provincie. De tool moet recreanten de mogelijkheid geven om voorafgaand aan een bezoek aan een Gelderse toeristische locatie te bezien hoe druk het daar is. Vervolgens beslist de recreant zelf wat hij/zij doet met deze informatie. De Gelderse Druktemonitor biedt ook alternatieven aan.

Op de website druktemonitorgelderland.nl is elk moment van de dag te zien hoe druk het is op vele locaties in de provincie. Daaronder ook de Lochemse Berg en het centrum van Lochem. Maar ook de Hambroekplas, Bussloo en Beekvliet worden getoond.

Vervolg op pilot

De Provinciale Staten van Gelderland heeft de monitor laten ontwikkeling als vervolg op de pilot Monitor Bezoekersdrukte van 2020. De nieuwe monitor is ontwikkeld door Dat.mobility. Hierin zijn 80 relevante, toeristische locaties opgenomen.

De Druktemonitor Gelderland is een jaar lang actief. De verzamelde data is ook bedoeld voor toeristisch bestemmingsmanagement. De provincie wil nadenken over de juiste spreiding van recreanten. Mede daarom zijn in deze Druktemonitor Gelderland ook enkele natuurgebieden opgenomen.

Alternatieven

Toerisme- en Recreatiegedeputeerde Peter van ’t Hoog: ”Wij gaan nu een periode in waarin we veel bezoekers in Gelderland verwachten. De Druktemonitor Gelderland kan dit verblijf prettiger maken. En zo nodig goede alternatieven aangeven. Er is namelijk voor iedereen genoeg te ontdekken op een manier die bij jou past.”