Gemeente Lochem ondersteunt winkeliers met shoprooster.nl

0
Foto ter illustratie (bron: gonghuimin468 via Pixabay)

LOCHEM/GORSSEL – Vanaf morgen (woensdag 3 maart) mogen consumenten weer naar niet-essentiële winkels als ze vooraf een afspraak maken en een tijdslot boeken bij de winkel van hun keuze. De gemeente Lochem helpt winkeliers een handje bij deze nieuwe administratieve uitdaging door eenvoudige online tool beschikbaar te stellen. Deze is ontwikkeld door het Lochemse bedrijf Home of Happy Brand en het Borculose MMProjects.

Via shoprooster.nl wordt winkelen op afspraak eenvoudig. “Direct na de versoepelingen die dinsdagavond 23 februari aangekondigd werden, zijn we gaan nadenken over de detailhandel en of wij samen een steentje konden bijdragen. Gelijk na de persconferentie bedachten we de oplossing en zijn we gaan schetsen. Diezelfde nacht was de demo klaar. Afgelopen weekend zijn de eerste versies al live gegaan. Voor maar liefst 46 winkels en binnen 36 uur werden al 700 shopafspraken gemaakt”, aldus Bas Scholte in ‘t Hoff van
Home of Happy Brands.

Regels

Shoprooster.nl is een eenvoudige online tool waarmee consumenten een winkelblok of een tijdslot kunnen reserveren bij een winkel naar keuze. Hierbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen die gelden vanaf woensdag gelden, zoals 4 uur van tevoren een afspraak plannen en maximaal 2 bezoekers per verdieping.

De gemeente besloot maandag om de aansluiting op shoprooster.nl kosteloos beschikbaar te stellen voor alle winkeliers. Wethouder economie, Eric-Jan de Haan: “Op deze manier kunnen de ondernemers, die het al zwaar genoeg hebben, direct focussen op de klanten in de winkel.”

Agenda

De online agenda staat voor hen klaar zonder dat zij ingewikkelde wijzigingen hoeven te doen aan hun website of webshop. Klanten kunnen online een afspraak inplannen bij de winkel die zij graag willen bezoeken. De ondernemer heeft direct inzicht in de agenda van zijn eigen winkel.

Voor consumenten:

Een shopafspraak bij één van de winkels in de gemeente Lochem is te maken via:
gemeentelochem.shoprooster.nl.

Kies daarbij eerst voor de betreffende plaats en vervolgens de gewenste winkel. De consument ziet dan direct de beschikbare tijden en kan een tijdslot reserveren.

Voor ondernemers: 

De aansluiting van alle winkels verloopt via de verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente. Winkeliers die nog niet zijn aangesloten kunnen mailen naar info@shoprooster.nl