Nieuwe regentonactie gemeente Lochem: regenton met korting

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeentelijke regentonactie is weer gestart. Inwoners krijgen een korting van 25 euro op een regenton als ze die aanschaffen bij Praxis of Intratuin in Lochem, Welkoop in Laren of Gorssel of Tuincentrum De Blaakhof in Eefde. De actie loopt tot en 31 december, maar er geldt wel een maximum van 200 regentonnen.

De gemeente Lochem stimuleert de aanschaf van een regenton omdat opgevangen regenwater voorkomt dat mensen drinkwater gebruiken voor de tuin. Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Stichting Welzijn Lochem,
LochemEnergie en Circulus werken samen in verschillende klimaatacties. Deze regentonactie is er daar een van. Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar weer andere acties, waarbij inwoners bijvoorbeeld een tegel kunnen inleveren voor een gratis plant.

Informatie

Meer informatie over klimaatadaptatie en zelf energie opwekken en besparen is te vinden op www.lochem.nl. Ook op www.weetvanwater.nl is veel informatie te vinden waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen, in hun eigen huis, tuin, buurt of bedrijf. Op deze website staat ook een klimaatatlas per gemeente. Deze atlas brengt in beeld op welke effecten van een veranderend klimaat we ons moeten instellen.