Geen treinverkeer Lochem-Zutphen in weekend 30 oktober

0
In de Hulzerdijk vervangt een tunnel voor voetgangers, fietsers en ruiters de onbewaakte spoorwegovergang (afbeelding: LochemsNieuws)

LOCHEM/ALMEN – In het weekend van 30 oktober (04.00 uur) en maandag 1 november (02.00 uur) rijden er geen treinen tussen Lochem en Zutphen. Er worden bussen ingezet. Aanleiding is de plaatsing van een tunnel voor voetgangers, fietsers en ruiters op de plek van de onbewaakte spoorwegovergang in de Hulzerdijk.

Momenteel bouwt aannemer Structon de tunnel al bij de beoogde locatie. In het genoemde weekend wordt spoor verwijderd en een opening gegraven waarin de tunnelbak geplaatst wordt. Vervolgens wordt het spoor weer aangelegd.

Overgang Nengersteeg

Omdat het spoor in dat weekend toch niet wordt gebruikt haalt ProRail dan ook de onbewaakte overweg in de Nengersteeg weg. Deze ligt dichtbij bedrijventerrein Aalsvoort en geldt nu nog als calamiteitenroute voor hulpdiensten. Deze wordt momenteel verlegd. Deze nieuwe calamiteitenroute ligt over het fietspad Nengersteeg en bestaat uit 2 stroken beton (karrespoor). De nieuwe route is afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve fietsers en wandelaars.