ForFarmers draagt Theo Spierings voor als nieuwe CEO

0
De Lochemse Brug met op de achtergrond het complex van ForFarmers (Bron: forfarmersgroup.eu)

LOCHEM – De raad van commissarissen van ForFarmers draagt Theo Spierings (58) voor als CEO. Hij volgt Chris Deen op, die al na zeer korte tijd zijn functie moest neerleggen om gezondheidsredenen. Spierings heeft veel ervaring in de agrarische sector. Hij werkte eerder voor FrieslandCampina en was CEO van de Nieuw Zeelandse zuivelgigant Fonterra.

Het is de bedoeling dat de nieuwe man op 1 januari aantreedt. Hij moet nog officieel worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders. De benoeming is in eerste instantie voor een periode van 1 jaar.

Theo Spierings studeerde levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch en vulde deze aan met een MBA van Glasgow University. In 1986 startte hij zijn carrière bij Friesland Foods, waar hij later als CEO de fusie met Campina leidde. Van 2011 tot 2019 was hij CEO van Fonterra. Daarna richtte hij zich op het helpen van bedrijven met transformatie en duurzaam ondernemen, met zijn eigen adviesbureau The Purpose Factory. Ook hiermee richt hij zich met name op ondernemingen in de agrarische sector.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: “We zijn bijzonder verheugd dat we Theo Spierings kunnen voordragen als CEO. Hij heeft een indrukwekkende, internationale ervaring in de zuivelindustrie en daarnaast een enorme drive en kennis om de agrarische sector te helpen om toekomstbestendig te zijn en tegelijkertijd verder te verduurzamen. Gedurende zijn carrière heeft hij vele veranderingstrajecten geleid of geadviseerd. Zijn energie en besluitvaardigheid en tegelijkertijd zijn focus op verbinding, zijn kenmerkend voor zijn manier van opereren. Wij zijn van mening dat Theo Spierings de ervaring, kennis en karaktereigenschappen heeft om aan ForFarmers in de huidige fase leiding te geven.”

Spierings zelf zegt: “Ik heb me altijd zeer betrokken gevoeld bij de boeren en de agrarische sector en zeker op dit moment. De agrarische sector is innovatief, vooruitstrevend en speelt een belangrijke rol in de voedselketen. Niet alleen in Nederland en Europa, maar zeker ook mondiaal. Het is van groot belang deze keten te optimaliseren en verder te verduurzamen. Ik kijk er dan ook naar uit om deze opdracht aan te gaan en hier mede richting aan te geven.”

De nieuwe man moet uitvoering geven aan de aangepaste strategie van ForFarmers die donderdag (17 november) wordt gepresenteerd.