Flinke boost voor BEST-tas in gemeente Lochem

0
Inzameling van de BEST-tas (bron: Circulus-Berkel)

LOCHEM – Door de distributie van meerdere BEST-tassen per huishouden is het gebruik flink toegenomen. Bij de laatste inzamelronde werden 2461 tassen met boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel opgehaald. Dat is bijna 3 keer meer dan de 836 tassen van de voorlaatste inzameling.

Vorig jaar bleek dat het gebruik van de speciale tassen voor recyclebare spullen hard achteruit ging. Uit een evaluatie bleek er onder inwoners vooral ergernis te bestaan over de vervanging van de tas, nadat deze aan de weg was gezet. In maart kregen alle huishoudens een voorraadje van 3 tassen in de bus.

Meteen een nieuwe

De gemeente en Circulus-Berkel beloven dat mensen die hun tas hebben gebruikt meteen een nieuwe krijgen. Ook zijn er meer punten waar eventueel een BEST-tas kan worden afgehaald. Dit kan bij de balie van het gemeentehuis in Lochem, het gemeenteloket in Gorssel en de kringloopwinkels van 2Switch (Walderstraat 18) en Gebruukt Gerei (Oosterbleek 56) in Lochem.

Milieu en werkgelegenheid

Het systeem dient meerdere doelen. Zo is recycling of hergebruik goed voor het milieu en er ontstaat sociale werkgelegenheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hierdoor een baan bij 2Switch.

Huisnummer er op

Wie de tas aan de weg zet wordt verzocht het huisnummer erop te schrijven. Dan wordt meteen een nieuw exemplaar in de bus gedeponeerd.

Voor de volgende inzamelronde van BEST-tassen kunnen inwoners de Afvalvrij-app (HIER downloaden) of de afvalkalender op de website www.circulus-berkel.nl raadplegen.